Προς προανακριτική για τη Novartis κλίνει ο ΣΥΡΙΖΑ -«Να μη γίνει η Βουλή Κολοσσαίο», λένε οι βουλευτές - iefimerida.gr

Προς προανακριτική για τη Novartis κλίνει ο ΣΥΡΙΖΑ -«Να μη γίνει η Βουλή Κολοσσαίο», λένε οι βουλευτές

Προς προανακριτική για τη Novartis

Η τύχη της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis κρίθηκε, χθες, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, οι κυβερνητικοί προκρίνουν τον... δρόμο για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου «με τον μοναδικό θεσμικό τρόπο να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Αυτός τουλάχιστον ήταν ο κοινός παρονομαστής στις απόψεις που καταγράφηκαν από τα στελέχη που πήραν μέρος στη συνεδρίαση του Οργάνου.

Ωστόσο, αυτό που προβλημάτισε την ηγεσία της κυβέρνησης (και δεν το έκρυψαν από την πρώτη στιγμή) είναι οτι λόγω της παραγραφής των αδικημάτων η προανακριτική θα καταλήξει σε αναπομπή του φακέλου στην Εισαγγελία. Και ενδεχομένως να επαναληφθεί η ιστορία Τσοχατζόπουλου- Παπαντωνίου.

«Να μη γίνει η Βουλή Κολοσσαίο»

Με τη συζήτηση, πάντως, να απασχολεί και τους κοινοβουλευτικούς, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν με νόημα στους διαδρόμους της Βουλής ότι «θέλουμε να αποδωθούν πολιτικές ευθύνες, η υπόθεση να μη κουκουλωθεί, αλλά όχι να μετατραπεί η Βουλή σε Κολοσσαίο»!

Συνεδριάζει το Προεδρείο υπό τον Τσίπρα, εν αναμονή ανακοινώσεων

Υπό αυτό το πρίσμα, συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, για να ληφθούν διαδικαστικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα με ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, το γραφείο του οποίου γνωστοποίησε αργά το βράδυ οτι θα προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα στις 13.30.

Συσπειρώνει το κόμμα ο Τσίπρας

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να λάβουν πλήρη ενημέρωση οι κυβερνητικοί βουλευτές. Εκεί, αναμένεται να απευθυνθεί στην πλειοψηφία και να επιχειρήσει τονωτικές ενέσεις, με όπλο προφανώς τις αποκαλύψεις Novartis αλλά και την πρόσφατη έξοδο στις αγορές που έχει φέρει μπόλικο αέρα αισιοδοξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό συμβούλιο Novartis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ