Κουνουπίδι τρώμε σπάνια, είναι δεδομένο. Μια ωραία ευκαιρία για να καταναλώσουμε το πολύτιμο αυτό λαχανικό εποχής, είναι η παρακάτω συνταγή: μαζί με πατατούλες και μπέηκον στον φούρνο.
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 3 μέτριες πατάτες
- 3 φέτες ζαμπόν
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο, απαλό
- 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
- Φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τα μπουκετάκια στο κουνουπίδι και βράστε τα στον ατμό για 15 λεπτά
- Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τις στον ατμό για 15 λεπτά
- Στο μεταξύ κόψτε το ζαμπόν σε λωρίδες
- Σε πυρέξ βάλτε τα λαχανικά και το ζαμπόν -Απλώστε τα 3/4 της κρέμας και του τυριού, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
- Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα και τυρί -Ψήστε για 15 λεπτά
- Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά, να ροδίσει
- Συμβουλή: Για να γίνει πιο νόστιμο το πιάτο, αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με μπεσαμέλ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο