Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που τρώνε αυγά, πετάνε τα τσόφλια στα σκουπίδια.
Οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος και ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πριν βιαστούμε να τα πετάξουμε.
Κανονικά τα τσόφλια των αυγών συνήθως πετιούνται στα σκουπίδια. Ομως σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει πως το εξωτερικό κέλυφος του αυγού είναι το ίδιο βρώσιμο όπως και το εσωτερικό του και, στην πραγματικότητα, τα τσόφλια μπορεί να είναι ακόμη πιο θρεπτικά και από τον κρόκο του αυγού.
Η κατανάλωσή τους έχει σύμφωνα με τους ειδικούς αποδεδειγμένη υψηλή διατροφική αξία.
Το βασικό θρεπτικό συστατικό στα τσόφλια των αυγών είναι το ασβέστιο ή ανθρακικό ασβέστιο όπως λέγεται επιστημονικά σε ποσοστό 95%.
Ενα τσόφλι από αυγό κότας περιέχει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου,ποσότητα η οποία είναι 2 έως 4 φορές μεγαλύτερη από την ημερήσια συνιστώμενη.
Πώς μπορείτε όμως να πάρετε όλο αυτό το ασβέστιο, που υπάρχει στο τσόφλι; Με έναν πολύ απλό τρόπο.
Ο πανεύκολος τρόπος να πάρει ο οργανισμός σου όλο τo ασβέστιο από το τσόφλι ενός αυγού, στο bovary.gr