Βουτιά στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το μίνι κραχ στη Wall Street - iefimerida.gr

Βουτιά στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το μίνι κραχ στη Wall Street

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βουτιά έκαναν οι ασιατικές αγορές μετά την χθεσινή πτώση της Wall Street από τα ιστορικά υψηλά, αφού η άνοδος του πληθωρισμού πυροδότησε φόβους για μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

O δείκτης Νikkei 225 του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 6,1% -χειρότερη πτώση από το 1990- ενώ ο Hang Seng στο Τόκυο σημείωνε πτώση 4,5%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 2,6%, ο δείκτης Sensex της Ινδίας κατά 3,6% και ο δείκτης S & P / ASX 200 της Αυστραλίας κατά 3%.
Συνέχιση του sell-off δείχνουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ, όταν ανοίξουν οι αγορές.

Είχε προηγηθεί η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση του Dow στην ιστορία του με τις αμερικανικές μετοχές να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία ημέρα από το 2011. Έτσι ο Dow Jones υποχώρησε κατά 4,10% στις 2.648 μονάδες και ο Nasdaq κατά 3,78% στις 6.967 μονάδες.

Η ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας και υγιή εταιρικά κέρδη είχαν ωθήσει τις αγορές παγκοσμίως σε υψηλά επίπεδα, αλλά την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε ξεπούλημα των μετοχών καθώς η ανακοίνωση την Παρασκευή των στοιχείων για τους μισθούς στις ΗΠΑ, οι οποίοι αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009, προκάλεσε ανησυχίες για τον πληθωρισμό

και το ενδεχόμενο να αυξήσει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας τα επιτόκια ταχύτερα του αναμενομένου.
«Τα οικονομικά νέα από τις ΗΠΑ ήταν δυνατότερα του αναμενομένου», λέει ο Ντέιβιντ Κούο, διευθύνων σύμβουλος της Motley Fool. «Έτσι, τη διόρθωση της αγοράς προκάλεσαν θετικά οικονομικά νέα».

Πτωτικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου, με το Brent να υποχωρεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1% στις ασιατικές αγορές, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία από την χθεσινή συνεδρίαση

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent καταγράφηκαν στα 66,91 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 71 σεντς ή 1,1%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 69 σεντς ή 1,1% στα 63,46 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Wall Street Fed ασιατικές αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ