Οι εφημερίδες με μία ματιά - iefimerida.gr

Οι εφημερίδες με μία ματιά

Οι εφημερίδες με μία ματιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η υποβολή προσφορών απο οκτώ ξένες εταιρίες για έρευνες πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και στο Ιόνιο, τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και οι εκτιμήσεις του Τύπου για την πιθανή ημερομηνία των εκλογών.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "20 ερωτήσεις- απαντήσεις για όσα αλλάζουν στις συμβάσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μισθούς στη πρέσα βάζουν το νέο μνημόνιο και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις σαρωτικές αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας 2 και πλέον εκατομμυρίων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας πτώχευσαν για να αρπάξουν τα πετρέλαια"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αφού μας χρεοκόπησαν μας παίρνουν τώρα τα πετρέλαια και το ορυκτό μας πλούτο. Η ύπαρξη των πρώτων, όπως αποκαλύπτεται από την Wikeleaks ήταν γνωστό από το 2007 στις ΗΠΑ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το άλλο με τον δοτό το ... ξέρετε;"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πανηγυρίζει όλο το "σύστημα" για τα 22 δισ. που... έρχονται, την ώρα που ο Προϋπολογισμός του 2012 τινάχθηκε στον αέρα από τον πρώτο μήνα (μαύρη τρύπα 645.000.000 τον Ιανουάριο και χωρίς τις επιστροφές των φόρων)".

ΕΘΝΟΣ: "12 ανατροπές στις φορολογικές δηλώσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ύψη δυσθεώρητα θα φτάσει φέτος ο λογαριασμός της Εφορίας. Οι δώδεκα παγίδες που το νέο σύστημα επιφυλάσσει θα αγγίξουν 3.000.000 φορολογουμένους.Οι περισσότεροι δεν έχουν καταβάλει ποτέ φόρο. Μηδαμινές θα είναι οι επιστροφές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι δωσίλογοι ξεπουλάνε και τις παραλίες!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εδώ και περίπου 80 χρόνια το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσιζε για εθνικούς λόγους για την αποκλειστική χρήση του αιγιαλού και της παραλίας (ναυτικά οχυρά, φρούρια, αποβατικές ακτές κλπ). Σήμερα το δικαίωμα αυτό εκχωρείται στην Τρόικα...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κρύβει φόρους πίσω από τις κάλπες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο κόλπο του Βενιζέλου μήπως και διασωθεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα χαράτσια θα ταχυδρομηθούν μετά τις εκλογές από τη νέα κυβέρνηση, παρόλο που η μαύρη τρύπα του Προϋπολογισμού μέχρι τον Απρίλιο θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Το "κλειδί" της αυτοδυναμίας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι ο νέος εκλογικός νόμος που θα εφαρμοσθή για πρώτη φορά στις προσεχείς εκλογές δίνει σχετικά εύκολα την αυτοδυναμία. Επειδή τώρα παρέχεται στο πρώτο κόμμα πριν 50 εδρών, αντί των 40 που προέβλεπε ο προηγούμενους νόμος, έχει δημιουργηθεί η εντύπωσις ότι η αυτοδυναμία επιτυγχάνεται και με ποσοστό της τάξεως του 35-36%".

Η ΑΥΓΗ: " "Κούρεμα" στα δάνεια των νοικοκυριών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση των δανειοληπτών που η κρίση διαλύει το εισόδημά τους. Να ισχύσει για την κοινωνία ό,τι για τις τράπεζες, που αποζημιώθηκαν για το "κούρεμα" των ομολόγων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Λαβύρινθος η τακτοποίηση αυθαιρέτων στους παραδοσιακούς οικισμούς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γρίφο για δυνατούς λύτες εξακολουθεί να θυμίζει η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Τα θολά σημεία της ρύθμισης παραμένουν, ενώ δυσκολίες αντιμετωπίζουν όσοι επιχειρούν να τακτοποιήσουν αυθαίρετα σε παραδοσιακούς οικισμούς και δασικές εκτάσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μεγάλοι παίκτες για τα πετρέλαια σε Ιόνιο, Κρήτη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οκτώ εταιρίες υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά για έρευνες πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και το Ιόνιο. Η συμμετοχή στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ξεπέρασε κάθε προσδοκία".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας σε στεγαστικά δάνεια και κάρτες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι προτάσεις του πανεπιστημιακού Κώστα Μελά σε όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες. Πότε το δικαστήριο διαγράφει μέρος ή το σύνολο του χρέους σας. Τι πρέπει να κάνετε για να έρθετε σε συμβιβασμό και πόσα θα πληρώσετε".

.

Ο ΛΟΓΟΣ:" "Μονομαχία" για το πετρέλαιο της Ελλάδας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οκτώ εταιρίες από ΗΠΑ, Νορβηγία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία, κατέθεσαν προσφορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την θαλάσσια περιοχή, νότια της Κρήτης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΠΑΜΕ: Μάχη για μισθούς και Συμβάσεις σε τόπους δουλειάς και κλάδους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το σύνθημα "Δεν θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν τους μισθούς μας" το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν τους όρους παρεμπόδισης της μείωσης μισθών και υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων διεκδικώντας αυξήσεις".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Ολα τα λεφτά στη φόρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγαλόστομες εξαγγελίες, ρηξικέλευθες προτάσεις, αλλά και ο νόμος της αδράνειας είναι αυτός που τελικά χαρακτηρίζει το πολιτικό μας προσωπικό και στο θέμα που ανέκυψε με τον... εκατομμυριούχο βουλευτή, που τελικά φαίνεται να μην είναι βουλευτής!".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αυτός αυτοί και η κάλπη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Παπαδήμου ύστερα από την αίσια κατάληξη της Συνόδου Κορυφής. Σε λιγότερο από είκοσι ημέρες η κυβέρνηση θα μετατραπεί σε υπηρεσιακή. Ηδη συζητούνται τα μετεκλογικά σενάρια και το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ".

PRESS TIME: "Αστυνομικοί προς ενοικίαση!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε... άλλα κόλπα μπαίνει η ΕΛ.ΑΣ.. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η "PRESS Time", προωθείται για υπογραφή κοινή υπουργική απόφαση (Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών), ώστε η υπηρεσία να μπορεί να... ενοικιάζει αστυνομικούς σε νομικά πρόσωπα τόσο δημοσίου, όσο και ιδιωτικού δικαίου!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε περίοδο διαρκούς δημοσιονομικής πειθαρχίας εισέρχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, με την υπογραφή του νέου δημοσιονομικού συμφώνου από 25 κράτη, με εξαίρεση τη Βρετανία και την Τσεχία".

Η ΑΞΙΑ: "Με ποιους μιλούν οι τραπεζίτες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι επαφές της ALPHA με το Κατάρ, που διατηρεί το ενδιαφέρον του για ενίσχυση του ρόλου του στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Πιθανή η αύξηση της συμμετοχής Ρώσων και Τσέχων στην Τράπεζα Πειραιώς. Διεθνείς συμμαχίες για την Eurobank διερευνά η πλευρά Λάτση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σχέδιο ανάπτυξης 44 δισ. Το μεγάλο στοίχημα για έξοδο από την κρίση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αισιοδοξία του Λ. Παπαδήμου και το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη από τα μέσα του 2013. Κεφάλαια από ΕΣΠΑ, ΕΤΕπ και Ταμείο Εγγυοδοσίας για ένα δυναμικό ξεκίνημα της οικονομίας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Καταπέλτης για Λαυρεντιάδη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώπιον του εισαγγελέα, για τέσσερα κακουργήματα, θα βρεθεί ο Λ. Λαυρεντιάδης, για την υπόθεση της Proton Bank και τις καταγγελλόμενες ως ιδιαίτερα επισφαλείς δανειοδοτήσεις, που φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 700 εκατ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αχνά ευρωπαϊκά χαμόγελα στη μάχη κατά της κρίσης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κλίμα αισιοδοξίας, έπειτα από αρκετό καιρό, για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν χθες το διοικητικό ευρωπαϊκό διήμερο με τη Σύνοδο Κορυφής των "27", αλλά και το Eurogroup".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ