Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Μεντβέντεφ θα είναι ο πρωθυπουργός μου - iefimerida.gr

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Μεντβέντεφ θα είναι ο πρωθυπουργός μου

Βλαντιμίρ Πούτιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την φήμη πως πρωθυπουργός της Ρωσίας μετά την νίκη του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, θα είναι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επιβεβαίωσε ο τωρινός πρωθυπουργός, και φαβορί για την εκλογική μάχη, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Συμφωνήσαμε στο παρελθόν πως ο ένας από τους δυο μας θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Πούτιν, «και στο τέλος του περασμένου χρόνου ήταν σαφές πως η δημοτικότητα του υπηρέτη σας ήταν ανώτερη αυτής του Μεντβέντεφ» δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο τωρινός πρωθυπουργός, εξηγώντας έτσι γιατί ο Μεντβέντεφ δέχθηκε να μην είναι υποψήφιος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν - ο οποίος δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για μια τρίτη διαδοχική προεδρική θητεία έπειτα από εκείνες που ολοκλήρωσε από το 2000 ως το 2008 - είχε αφήσει την προεδρία στον Μεντβέντεφ, ο οποίος αποσύρθηκε τώρα για χάρη της επιστροφής του Πούτιν στην προεδρεία της χώρας.

Ο Πούτιν, ο οποίος επιδιώκει να επιστρέψει στην προεδρία για μια τρίτη θητεία, δήλωσε ακόμα πως είναι σίγουρος ότι έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ρώσων, ακόμη και στις μεγάλες πόλεις και στους κόλπους της μεσαίας τάξης, όπου λέγεται πως η αντιπολίτευση είναι πιο δημοφιλής

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε πως «δεν έχει αποφασίσει» αν θα παραμείνει πάνω από 20 χρόνια στην εξουσία, κάτι που θα ήταν «φυσιολογικό» αν οι Ρώσοι το ήθελαν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ