5 εύκολοι τρόποι για ένα πιο οικολογικό σπίτι - iefimerida.gr

5 εύκολοι τρόποι για ένα πιο οικολογικό σπίτι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

5 αρκετά απλές κινήσεις για σπίτι πιο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος.

1. Αν έχετε πλυντήριο πιάτων, εκμεταλλευτείτε το. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σύγχρονα πλυντήρια καθαρίζουν καλύτερα τα πιάτα και χρησιμοποιούν λιγότερο νερό, αλλά μόνο αν τα βάζετε να πλύνουν γεμάτα. Έξτρα πόντους παίρνετε αν παραλείπετε το ξέπλυμα στο νεροχύτη πριν βάλετε τα πιάτα στο πλυντήριο, αν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό χωρίς φωσφορικό άλας και αν δεν αφήνετε το πλυντήριο να στεγνώνει τα πιάτα (γιατί χαλάει πολύ ρεύμα).

2. Αγοράστε ένα θερμόμετρο για το ψυγείο σας. Είναι αρκετά φτηνό και σας επιτρέπει να ρυθμίζετε σωστά τη θερμοκρασία του για να μη σπαταλάτε ρεύμα. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι 2 με 3 βαθμοί Κελσίου για την ψύξη και -17 με -15 για την κατάψυξη.

3. Σβήστε τα αρωματικά κεριά. Ναι, το ξέρουμε, μυρίζουν τέλεια, αλλά τα συνήθως φτιάχνονται από παράγωγα του πετρελαίου και ρυπαίνουν πάρα πολύ την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Μια καλή λύση είναι τα κεριά από αληθινό, φυσικό κερί (κι αν η τιμή τους σας φαίνεται τσιμπημένη, απλά μην ανάβετε τα αρωματικά, κρατήστε τα για ομορφιά).

4. Μην πετάτε τα σφουγγάρια. Βουτήξτε τα σε ένα δοχείο με βραστό νερό για 5 λεπτά. Και τα αποστειρώνετε και τα στέλνετε στη χωματερή λίγο αργότερα.

5. Αντικαταστήστε μια από τις λάμπες στην κουζίνα σας με μια συμπαγή λάμπα φθορισμού (CLF). Διαλέξτε αυτές που έχουν ψυχρό, λευκό φως, που είναι αρκετό για να κάνετε τις μικροδουλειές τις κουζίνας, αλλά δεν δίνει την εντύπωση χασάπικου. Αν σας σπάει τα νεύρα που της παίρνει ώρα να φτάσει στην πλήρη φωτεινότητά της, διαλέξτε τις βελτιωμένες, που ανάβουν σχεδόν αμέσως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικολογία Οικονομία σπίτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ