Αισιόδοξος ο Νταλάρα για το κούρεμα - Το PSI προχωρά θετικά - iefimerida.gr

Αισιόδοξος ο Νταλάρα για το κούρεμα - Το PSI προχωρά θετικά

Τσαρλς Νταλάρα IIF Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «ενθαρρυντικές» χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα αντιδράσεις των επενδυτών, στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) να μην ενεργοποίησει τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), ο Νταλάρα είπε ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, «αν και η αγορά μπορεί να αντιμετωπίσει κι αυτή την εξέλιξη».

O επικεφαλής του IIF χαρακτήρισε «αρκετά θετικές» τις αντιδράσεις των ιδιωτών επενδυτών σε ελληνικά ομόλογα, εκτιμώντας ότι η διαδικασία κουρέματος των ομολόγων βρίσκεται σε φάση που αποκτά δυναμική, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACS) κατά τη διάρκεια του ελληνικού swap, ο Νταλάρα τόνισε ότι ο στόχος είναι να διατηρηθεί ο οικειοθελής χαρακτήρας της ανταλλαγής.

Ο Τσαρλς Νταλάρα είπε ότι δεν πιστεύει ότι η διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) που ακολουθείται θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η αναφορά του, στις επιπτώσεις που θα έχει η διαδικασία αυτή, εφ' όσον όλα πάνε κατ' ευχήν, στην παγκόσμια αγορά ασφαλίστρων κινδύνου - υπενθυμίζεται ότι χθεσινό τηλεγράφημα του Bloomberg έκανε λόγο για κατάρρευση της αγοράς CDS σε περίπτωση επιτυχίας του ελληνικού PSI.

«Η ISDA ίσως αποφασίσει να αναθεωρήσει κατά κάποιον τρόπο τον τρόπο λειτουργίας των CDS», είπε ο επικεφαλής του IIF.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ