Σημαντική βράβευση για τη Χαρούλα Αλεξίου - iefimerida.gr

Σημαντική βράβευση για τη Χαρούλα Αλεξίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Φλωρεντία, στο ιστορικό Θέατρο Teatro della Pergola που µετράει σχεδόν τέσσερις αιώνες ζωής, η Χάρις Αλεξίου θα παραλάβει στις 9 Μαΐου το βραβείο Una vita per la musica - Giglio d’ oro (Μια ζωή για τη µουσική - Χρυσό κρινάκι), ένα από τα σηµαντικότερα µουσικά βραβεία στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη, από το ίδρυµα Premio Galileo 2000.

Η ελληνίδα ερµηνεύτρια επιλέχθηκε για «την πορεία της στον χώρο της µουσικής, την ευρύτερη προσφορά της στον ευρωπαϊκό πολιτισµό αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που έχει µε την ιταλική µουσική», σύµφωνα µε την επιτροπή των βραβείων, στα µέλη της οποίας συγκαταλέγονται oι Τζακ Λανγκ (πρώην υπουργός Πολιτισµού της Γαλλίας), Ειρήνη Παπά, Ιρίνα Στρότσι.

Η Χάρις Αλεξίου θα βραβευτεί σε ειδική τελετή απονοµής, όπως και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο προκάτοχό του Ζακ Ντελόρ, πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος της Κροατίας Ιβο Γιοσίποβιτς, οι οποίοι θα παραλάβουν από τα χέρια του προέδρου του ιδρύµατος Premio Galileo 2000 Αλφόνσο Ντε Βίργκιλις τα φετινά βραβεία.

Ενδεικτικό της σηµασίας που αποδίδει το ίδρυµα στην παρουσία της ελληνίδας καλλιτέχνιδας στην τελετή απονοµής είναι το γεγονός ότι ο Αλφόνσο ντε Βίργκιλις ήρθε στην Αθήνα και παρέδωσε ο ίδιος την πρόσκληση στη Χάρις Αλεξίου, «la piu’ grande cantante greca», όπως την αποκαλεί ο ιταλικός Τύπος.

Πηγή: www.tanea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ