Καταγγελία: Με εντολή Πούτιν το ντόπινγκ στη Ρωσία -«Είναι ηλίθιος», απαντά ο πρόεδρος - iefimerida.gr

Καταγγελία: Με εντολή Πούτιν το ντόπινγκ στη Ρωσία -«Είναι ηλίθιος», απαντά ο πρόεδρος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Φωτογραφία: AP/ Alexei Nikolsky)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρές κουβέντες απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην καταγγελία ότι το ντόπινγκ αθλητών στη Ρωσία γινόταν με δική του εντολή.

Ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, πρώην επικεφαλής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ στη Ρωσία, δήλωσε στο γερμανικό κανάλι ARD ότι ο Ρώσος πρόεδρος γνώριζε το πρόγραμμα χρήσης απαγορευμένων ουσιών που υπήρχε στη χώρα, με κρατική υποστήριξη.

«Βεβαίως ερχόταν από την κορυφή, από τον πρόεδρο. Γιατί μόνο ο πρόεδρος μπορεί να αναθέσει στη μυστική υπηρεσία FSB ένα τέτοιο καθήκον», υποστήριξε. Στο ίδιο ντοκιμαντέρ επιβεβαίωσε το περιεχόμενο απόρρητων εγγράφων τα οποία, σύμφωνα με το ARD αναφέρουν ότι το εκτεταμένο πρόγραμμα ντόπινγκ υπήρχε στη Ρωσία τόσο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 όσο και για την επόμενη διοργάνωση, το 2012.

Ο Πούτιν, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιστατικά χρήσης απαγορευμένων ουσιών στον ρωσικό αθλητισμό, επιτέθηκε στον Ροντσένκοφ, τον οποίο χαρακτήρισε μεταξύ άλλων και ηλίθιο.

«Εχουν αυτόν τον ηλίθιο τον Ροντσένκοφ. Εχει ξεκάθαρα πρόβλημα με τον νόμο... έκανε απόπειρα αυτοκτονίας... όλα αυτά δείχνουν προβλήματα. Τα πάντα βασίζονται στην κατάθεση αυτού του άνδρα, μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς;», είπε ο Ρώσος πρόεδρος για τον Ροντσένκοφ, ο οποίος καταζητείται στην πατρίδα του. «Πρέπει να μπει στη φυλακή», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ροντσένκοφ διέφυγε στις ΗΠΑ το 2016. Τον Μάιο εκείνης της χρονιάς είχε περιγράψει σε συνέντευξη στους New York Times το περίπλοκο σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, περιελάμβανε δεκάδες Ρώσους αθλητές, που έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών ενώ προετοιμάζονταν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. Ακολούθησε ο αποκλεισμός της Ρωσίας, από τη ΔΟΕ. Στους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στη Ν. Κορέα, θα πάρουν μέρος Ρώσοι αθλητές, αλλά ως ανεξάρτητοι.

«Ελπίζω να γυρίσει σύντομα αυτή η σελίδα», σχολίασε ο Πούτιν, ο οποίος όμως επέμεινε ότι η χώρα του είναι θύμα πολιτικής ίντριγκας. Τα πραγματικά προβλήματα ντόπινγκ της Ρωσίας εμφανίστηκαν με υπερβολικό τρόπο, για πολιτικούς λόγους, σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βλάντιμιρ Πούτιν ντόπινγκ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ