Ο Πούτιν για τη «λίστα του Κρεμλίνου» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρά» - iefimerida.gr

Ο Πούτιν για τη «λίστα του Κρεμλίνου» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρά»

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ειρωνείες απάντησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη δημοσίευση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών της «λίστας του Κρεμλίνου».

Η λίστα περιλαμβάνει τους στενότερους συνεργάτες του Ρώσου προέδρου και τους πλουσιότερους ρώσους «ολιγάρχες», στους οποίους ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις, σε αντίποινα για την φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, αλλά ο Πούτιν επεσήμανε ειρωνικά ότι νιώθει «προσβεβλημένος» που δεν συμπεριλήφθηκε κι ο ίδιος σ’ αυτήν.

«Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι συνεχίζει το δρόμο του», σχολίασε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του καταλόγου που περιλαμβάνει 210 ονόματα -από τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ μέχρι τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κι ολόκληρη τη ρωσική κυβέρνηση καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες του περιβάλλοντος του Πούτιν, αλλά όχι τον ίδιο.

«Κρίμα», απάντησε σαρκαστικά στην ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς νιώθει που απουσιάζει ο ίδιος από τον κατάλογο. Χαρακτήρισε, ωστόσο, «σίγουρα μη φιλική» την κίνηση της Ουάσιγκτον και πρόσθεσε: «Μα τι θέλουν; Πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν».

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να οικοδομήσει μακροπρόθεσμες σχέσεις με τις ΗΠΑ, «σταθερές και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», αλλά επέκρινε την Ουάσιγκτον, υπογραμμίζοντας ότι βάζει τη Μόσχα στο ίδιο καζάνι με την Τεχεράνη και την Πιονγιάνγκ ενώ ζητεί τη βοήθειά της για την επίλυση του βορειοκορεατικού και τη μεσολάβησή της για θέμα που αφορούν στο Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ