Αυξήθηκαν κατά 80% τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον γερμανικό στρατό το 2017 - iefimerida.gr

Αυξήθηκαν κατά 80% τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον γερμανικό στρατό το 2017

Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης κατεγράφη πέρυσι στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύουν οι εφημερίδες του ομίλου ΜΜΕ Funke το 2017 καταγγέλθηκαν 234 περιστατικά σεξουαλικών εγκλημάτων -από 128 τον αμέσως προηγούμενο χρόνο-. Απ’ αυτά τα περιστατικά τα 14 αφορούν σε βιασμούς ή απόπειρες βιασμών -αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με το 2016.

Η αύξηση του αριθμού των καταγγελιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αντανακλά την αυξημένη ευαισθησία στο θέμα, την ενίσχυση της καχυποψίας καθώς και την αναψηλάφηση παλαιότερων υποθέσεων.

Αυξήθηκαν κατά 80% τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον γερμανικό στρατό το 2017  | iefimerida.gr 0

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε πει πέρυσι ότι κατά την άποψή της οι αριθμοί δεν αντιστοιχούν σε πραγματική αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά στην αύξηση των καταγγελιών περιστατικών, που περνούσαν ίσως απαρατήρητα παλαιότερα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Bundeswehr οι καταγγελίες αφορούν σε διάφορα περιστατικά, από ακούσια φιλιά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις (άγγιγμα σε ευαίσθητα σημεία) μέχρι βιασμούς.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε σοκάρει την κοινή γνώμη της χώρας η υπόθεση ενός 29χρονου δεκανέα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο στρατιωτίνες σε κέντρο εκπαίδευσης κοντά στο Αμβούργο. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel ένας στρατώτης είχε καταγράψει σε βίντεο το περιστατικό, αλλά δεν επενέβη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ