Σόιμπλε: «Πολύ ακριβή» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Πολύ ακριβή» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Σόιμπλε: «Πολύ ακριβή» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη χαρακτηρίζεται ως «πολύ ακριβή» από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πιο συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται να κάνει αυτές τις δηλώσεις κατά την διάρκεια συνομιλιών με πολίτες, βίντεο που δημοσίευσε το γραφείο του. «Κανείς δεν μπορεί να πει πόσο ακριβό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο», τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας πως «όταν μια χώρα βγει από την Ευρωζώνη, το χρέος της παραμένει καταρχήν σε ευρώ και θα πρέπει να εξυπηρετηθεί, διαφορετικά, οι τράπεζες που έχουν απαιτήσεις θα χρεοκοπήσουν».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ακόμη ότι οι χρηματαγορές φοβούνται ότι, αν εγκαταλείψει μια χώρα το ευρώ, μπορεί να πληγούν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης με απρόβλεπτες συνέπειες και προσθέτει ότι η Ελλάδα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματά της με την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει μονομιάς, αλλά είναι ο καλύτερος δρόμος», καταλήγει ο κ. Σόιμπλε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ