Εξαιρετική λιχουδιά στην κατηγορία των εύκολων και εποχιακών φαγητών. Προσθέτω λίγο ζαμπόν στη συνταγή, το κάνει κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 500 γραμμάρια κουνουπίδι
- 450 γραμμάρια μπρόκολο
- 100-200 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- Υλικά για την μπεσαμέλ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλύντε καλά το κουνουπίδι και το μπρόκολο και κόψτε τα μπουκετάκια
- Σε αλμυρό νερό που βράζει ρίξτε τα μπουκετάκια για 5 λεπτά μόνο
- Στραγγίστε καλά
- Σε τηγάνι ρίξτε σταγόνες ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το ζαμπόν -3 λεπτά
- Τοποθετήστε τα λαχανικά στον πάτο του ταψιού
- Από πάνω τους κύβους ζαμπόν -Απλώστε παντού την μπεσαμέλ
- Ρίξτε λίγο πιπέρι παντού -Ψήστε για 20 λεπτά, σερβίρετε ζεστό
Υλικά για μπεσαμέλ
- 300 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια αλεύρι (ή όσο πάρει)
- 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
- 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κρόκο αυγού
- Μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το γάλα σε φούρνο μικροκυμάτων
- Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Όταν λιώσει προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και αρχίζετε με κουτάλα ή σύρμα να ενσωματώνετε
- Πρέπει το μείγμα να είναι πηχτό, να μην απλώνεται πια. Βάλτε όσο αλεύρι πάρει
- Αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο το ζεστό γάλα
- Ανεβάζετε λίγο τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και δουλεύετε απαλά με το σύρμα
- Τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέστε αλάτι, τον κρόκο αυγού και την παρμεζάνα
- Ανακατέψτε για ώρα, θα πήξει
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο