Μπρόκολο και κουνουπίδι, φουρνιστά με μπεσαμέλ - iefimerida.gr

Μπρόκολο και κουνουπίδι, φουρνιστά με μπεσαμέλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετική λιχουδιά στην κατηγορία των εύκολων και εποχιακών φαγητών. Προσθέτω λίγο ζαμπόν στη συνταγή, το κάνει κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κουνουπίδι
  • 450 γραμμάρια μπρόκολο
  • 100-200 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • Υλικά για την μπεσαμέλ
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πλύντε καλά το κουνουπίδι και το μπρόκολο και κόψτε τα μπουκετάκια
  • Σε αλμυρό νερό που βράζει ρίξτε τα μπουκετάκια για 5 λεπτά μόνο
  • Στραγγίστε καλά
  • Σε τηγάνι ρίξτε σταγόνες ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το ζαμπόν -3 λεπτά
  • Τοποθετήστε τα λαχανικά στον πάτο του ταψιού
  • Από πάνω τους κύβους ζαμπόν -Απλώστε παντού την μπεσαμέλ
  • Ρίξτε λίγο πιπέρι παντού -Ψήστε για 20 λεπτά, σερβίρετε ζεστό

Υλικά για μπεσαμέλ

  • 300 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια αλεύρι (ή όσο πάρει)
  • 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
  • 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το γάλα σε φούρνο μικροκυμάτων
  • Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σε πολύ χαμηλή φωτιά
  •  Όταν λιώσει προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και αρχίζετε με κουτάλα ή σύρμα να ενσωματώνετε
  • Πρέπει το μείγμα να είναι πηχτό, να μην απλώνεται πια. Βάλτε όσο αλεύρι πάρει  
  • Αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο το ζεστό γάλα
  • Ανεβάζετε λίγο τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και δουλεύετε απαλά με το σύρμα
  • Τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέστε αλάτι, τον κρόκο αυγού και την παρμεζάνα
  • Ανακατέψτε για ώρα, θα πήξει
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ