Η Βιρτζίνια Γουλφ, η εμμονική με τον θάνατο συγγραφέας, στο σημερινό Doodle της Google - iefimerida.gr

Η Βιρτζίνια Γουλφ, η εμμονική με τον θάνατο συγγραφέας, στο σημερινό Doodle της Google

Το Google Doodle προς τιμήν της Βιρτζίνια Γουλφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βιρτζίνια Γουλφ γεννήθηκε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου στις 25 Ιανουαρίου 1882.

Οι γονείς της ήταν ο ιστορικός και κριτικός Sir Leslie Stephen και η Julia Stephen, που εξοικείωσαν από νωρίς την κόρη τους στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Μετά το θάνατο της μητέρας της το 1895, η Woolf υπέστη την πρώτη ψυχολογική κρίση που στιγμάτισε τη ζωή της, καθώς επίσης όταν ο πατέρας της πέθανε το 1904, εκείνη κατέρρευσε συναισθηματικά.

Άρχισε να γράφει σε νεαρή ηλικία, έχοντας το πρώτο της κομμάτι δημοσιευμένο τον Δεκέμβριο του 1904, και τον επόμενο χρόνο ξεκίνησε να γράφει για το Times Literary Supplement, ένα εβδομαδιαίο λογοτεχνικό περιοδικό.

Μαζί με τον σύζυγό της, Leonard, τον οποίο παντρεύτηκε το 1912, έγινε μέρος μιας ομάδας συγγραφέων με μεγάλη επιρροή, γνωστών ως «ο όμιλος Bloomsbury», πολύ γνωστός στο Λονδίνο στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Βιρτζίνια Γουλφ, η εμμονική με τον θάνατο συγγραφέας, στο σημερινό Doodle της Google | iefimerida.gr 0

Το πρώτο μυθιστόρημα της Woolf «The Voyage Out» κυκλοφόρησε το 1915 και τα μετέπειτα γραπτά της την καθιέρωσαν ως μια από τις κορυφαίες μυθιστοριογράφους και δοκιμιογράφους της εποχής της.


H Βιρτζίνια Γουλφ

Συνέχισε να δημοσιεύει μεταξύ του Πρώτου και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με το τελευταίο της μυθιστόρημα να εκδίδεται λίγο μετά το θάνατό της το 1941.

Η Woolf αργότερα έπεσε σε κατάθλιψη, ενώ τα προσωπικά ημερολόγια που κρατούσε έδειχναν πως είχε μια εμμονή με το θάνατο, η οποία όλο και μεγάλωνε.

Στις 28 Μαρτίου 1941 πνίγηκε στον ποταμό Ouse κοντά στο σπίτι της, ενώ το σώμα της δεν βρέθηκε για τρεις ολόκληρες εβδομάδες.

Το σημείωμα αυτοκτονίας της 59χρονης προς τον άντρα της ξεκινούσε ως εξής: «Αγαπημένε, είμαι βέβαιη πως αρχίζω ξανά να τρελαίνομαι.»

«Αισθάνομαι ότι δεν μπορούμε να ξανά περάσουμε αυτή τη φριχτή εποχή. Και δεν θα γίνω καλά αυτή τη φορά», έγραφε.

Το έργο που άφησε πίσω της η Woolf παραμένει αναλλοίωτο μέχρι σήμερα, γεγονός που αποδεικνύει τη λογοτεχνική αξία της συγγραφέως, η οποία αναδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά την περίοδο της ανόδου του φεμινιστικού κινήματος τη δεκαετία του 1970.

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου έκανε μια έκθεση προς τιμήν της για τρεις μήνες το 2014 και αναφέρθηκε σε αυτήν ως «τεράστια επιρροή σε άλλους μεγάλους συγγραφείς, όπως η Margaret Atwood και ο Gabriel Garcia Marquez».

Στη σημερινή σελίδα της Google υπάρχει ένα Doodle προς τιμήν της Woolf, με αφορμή τα 136α γενέθλιά της στις 25 Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιώντας μια εικόνα της εικονογράφου Louise Pomeroy, που ζει στο Λονδίνο.

H Βιρτζίνια Γουλφ δημοσίευσε 9 μυθιστορήματα:
The Voyage Out (1915)
Night and Day (1919)
Jacob's Room (1922)
Mrs Dalloway (1925)
To the Lighthouse (1927)
Orlando (1928)
The Waves (1931)
The Years (1937)
Between the Acts (1941)

Διάσημα αποφθέγματα της Woolf:«Mια γυναίκα πρέπει να έχει χρήματα και ένα δικό της δωμάτιο εάν θέλει να γράψει μυθοπλασία»

«Παρότι βλέπουμε τον ίδιο κόσμο, τον βλέπουμε με διαφορετικά μάτια»

«Ποτέ μη υποκριθείς πως τα πράγματα που δεν έχεις, δεν αξίζει και να τα έχεις»

«Αν δεν μπορείς να μιλήσεις με ειλικρίνεια για τον εαυτό σου, δε μπορείς να το κάνεις για κανέναν άλλο»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ