Ταλιατέλες με λεμόνι, γιαούρτι και σκόρδο - iefimerida.gr

Ταλιατέλες με λεμόνι, γιαούρτι και σκόρδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σάλτσα με σκόρδο, λεμόνι, βασιλικό, καρύδια και γιαούρτι κάνει αυτή τη μακαρονάδα μοναδική.


Οι ταλιατέλες βράζονται al dente για να συνοδεύσουν τη σάλτσα και το μπρόκολο. Αυτό το touch από καρύδια στη συνταγή θα σας αρέσει ιδιαίτερα.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 400 γραμμάρια μπρόκολο
  • 75 γραμμάρια καρύδια
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι και πιπέρι
Ταλιατέλες με λεμόνι, γιαούρτι και σκόρδο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε τη σάλτσα: καθαρίστε το σκόρδο, πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι, κόψτε τα φύλλα βασιλικού (μαϊντανού, αν δεν έχετε βασιλικό)
  • Σε μουλινέτα βάλτε τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, την παρμεζάνα και τον βασιλικό (ή μαϊντανό)
  • Χτυπήστε καλά -Προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, πιπέρι
  • Πλύντε το μπρόκολο και βγάλτε τα μπουκετάκια, βράστε τα 10 λεπτά σε καυτό, αλμυρό νερό
  • Ταυτόχρονα βράστε τις ταλιατέλες al dente
  • Σουρώστε και αναμείξτε τις ταλιατέλες, την σάλτσα και τα μπουκετάκια μπρόκολο
  • Γαρνίρετε με λίγα καρύδια και βασιλικό, σερβίρετε αμέσως, προτείνετε παρμεζάνα
Ταλιατέλες με λεμόνι, γιαούρτι και σκόρδο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ