Ο κίνδυνος για πιστοληπτική γραμμή μετά τον Αύγουστο είναι σενάριο που υφαίνεται -Τι θέλει να αποφύγει ο Τσίπρας - iefimerida.gr

Ο κίνδυνος για πιστοληπτική γραμμή μετά τον Αύγουστο είναι σενάριο που υφαίνεται -Τι θέλει να αποφύγει ο Τσίπρας

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η στάση του ΔΝΤ, η περαιτέρω παραμετροποίηση της ρύθμισης του χρέους αλλά και το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ θα είναι στο επίκεντρο των επαφών Τσίπρα στο Νταβός κατά το επόμενο τριήμερο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που ξεκινά σήμερα.

Με δεδομένο τον στόχο για έξοδο από τη δανειακή σύμβαση τον ερχόμενο Αύγουστο αλλά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για «μαχαίρι» σε ασφαλιστικό και αφορολόγητο υπό την ασφυκτική πίεση του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να διερευνήσει τις προθέσεις του Ταμείου ως προς το ελληνικό πρόγραμμα στη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Μπορεί το ΔΝΤ να έχει εκφράσει αρκετές φορές την ανάγκη για στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και με τις αποφάσεις του Eurogroup να έχει τεθεί επί τάπητος η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του, ωστόσο ο κίνδυνος για πιστοληπτική γραμμή μετά τον Αύγουστο είναι σενάριο που υφαίνεται εντός και εκτός Ελλάδας, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, και αποτελεί ύφαλο που θέλει να αποφύγει.

Το ίδιο θέμα αναμένεται να συζητήσει ο κ. Τσίπρας και με τον επίτροπο Μοσκοβισί, καθώς η Αθήνα αναζητά ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας της, ώστε η έξοδος στις αγορές να μην έχει πισωγύρισμα.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ