Υπέροχος μεζές, πλήρες πιάτο αν το συνοδεύσετε με σαλάτες και καλό κρασί.
Μην μπερδεύεστε με τα πολλά λόγια παρακάτω, η συνταγή είναι απλή για μικρά παιδιά.
Υλικά
- 1 ψωμί μπαγκέτα κατά προτίμηση, σε φέτες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κιλό κρέας φιλέτο
- Αλάτι, πιπέρι, ένα βαζάκι πέστο
Υλικά για την τυροσαλάτα
- 2 κουταλιές σούπας cream cheese, μαλακό
- 2 κουταλιές τυρί κατσικίσιο, μαλακό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Μια πρέζα μπούκοβο, αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε από το κρέας -Σκουπίστε με χαρτί από τα υγρά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά -Οταν ζεσταθεί κάπως ρίξτε το φιλέτο και ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά, αν το θέλετε medium-rare
- Μέσα στο τηγάνι ρίξτε και 4 ξεφλουδισμένα σκόρδο, να πάρει άρωμα και το κρέας
- Αφήστε το κρέας σε ξύλινη επιφάνεια να κρυώσει λίγο και κόψτε το σε λεπτές φέτες για τη μπρουσκέτα
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε το ψωμί -Κόψτε την μπαγκέτα σε μπρουσκέτες, λίγο πλάγια καλύτερα
- Ραντίστε τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε λίγο αλάτι -Βάλτε τις σε φούρνο, γκρίλ, να ψηθούν για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, να μείνουν μαλακές
- Στη συνέχεια, καθαρίστε 1 σκελίδα σκόρδο και περάστε τις φέτες, να πάρουν μόνο μυρωδιά
- Φτιάξτε τώρα την τυροσαλάτα που θα βάλετε στην μπρουσκέτα: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός, απαλά αναμείξτε τα
- Τώρα δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε το έδεσμα: πάνω στο ψωμί μπαίνει η τυροσαλάτα, μετά το φιλέτο, και στο τέλος βάλτε μισή κουταλίτσα πέστο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο