Xάκερς έκλεψαν τα στοιχεία 77εκ. χρηστών του Playstation - iefimerida.gr

Xάκερς έκλεψαν τα στοιχεία 77εκ. χρηστών του Playstation

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mια απ΄ τις μεγαλύτερες διαδικτυακές υποκλοπές με θύματα χρήστες της παιχνιδομηχανής Playstation συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία Sony ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας εκλάπησαν, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα προσωπικά στοιχεία 77 εκατομμυρίων χρηστών μέσω του δικτύου Playstation Network (PSN).

Το PSN ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 και επέτρεπε την αγορά παιχνιδιών, ταινιών και μουσικής στους χρήστες του.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας μέσω του blog της, στο διάστημα μεταξύ 17 και 19 Απριλίου, άγνωστοι εισέβαλαν στο σύστημα και έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η Sony δεν διευκρινίζει αν έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών όμως προτρέπει τους πελάτες της να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο.

Η ανακοίνωση αυτή κάνει πολλούς να πιστεύουν πως η υποκλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών είναι σίγουρη και σε αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για μια απ’ τις σοβαρότερες περιπτώσεις διαδικτυακού οικονομικού εγκλήματος μιας και το ονλάιν δίκτυο της Playstation είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες διαδικτυακές αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Playstation PSN υποκλοπή πιστωτικές κάρτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ