Αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων

Αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινάει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, από την οποία θα προκύψουν και οι απολύσεις που έχουν απαιτήσει οι δανειστές της Ελλάδας από την κυβέρνηση.

Η αξιολόγηση θα αναμένεται να πραγματοποιηθεί βάσει των κριτηρίων που έχουν θέσει οι Γάλλοι και άλλοι ειδικοί που συνεργάστηκαν με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το έργο της αναδιάρθρωσης του κράτους.

Αρχικά η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από τις οργανικές μονάδες του υπουργείου, τους εποπτευόμενους φορείς του και τις ανεξάρτητες Αρχές, και στη συνέχεια ακολουθούν όλα τα υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς και οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Με ποια κριτήρια, θα γίνει η αξιολόγηση

  • τις ασκούμενες αρμοδιότητες και τους στόχους που επιτυγχάνουν οι δομές
  • την καταγραφή συνολικά των πηγών χρηματοδότησης
  • την ενδεχόμενη συνεργασία κάποιας υπηρεσίας με άλλες οργανικές μονάδες (στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί αν υπάρχουν συναρμοδιότητες ή επικαλύψεις αρμοδιοτήτων)
  • τη στελέχωση κάθε υπηρεσίας (θα γίνει αποτύπωση του μέγιστου και του ελάχιστου αριθμού υπαλλήλων που απασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας)
  • την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των μονάδων
  • τις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών με ειδικά ερωτηματολόγια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ