Τι απέγινε το κορίτσι της φωτογραφίας; - iefimerida.gr

Τι απέγινε το κορίτσι της φωτογραφίας;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός φωτογράφος Bruce Davidson –που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία για να παραλάβει ένα τιμητικό βραβείο– αναζητά το κορίτσι με το γατάκι στη φωτογραφία που ο ίδιος τράβηξε το 1960.

Αυτή η φωτογραφία του νεαρού κοριτσιού που κρατάει στην αγκαλιά του ένα γατάκι είναι μια από τις αγαπημένες του σπουδαίου φωτορεπόρτερ Bruce Davidson, ο οποίος εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να μάθει τι απέγινε εκείνη η κοπέλα.

Ο Davidson τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Λονδίνο, στη διάρκεια της βρετανικής περιοδείας του μ’ ένα κάμπριο Hillman Minx το 1960. «Ήταν με δυο φίλες της καθ' οδόν για μια συναυλία που, απ’ όσο θυμάμαι, γινόταν σ’ ένα νησί. Πέρασα μαζί τους μερικές ώρες. Όμως, το κορίτσι με το γατάκι αγκαλιά και τον υπνόσακο στην πλάτη, και μ’ αυτό το γοητευτικά αθώο, ζωντανό και μυστηριώδες πρόσωπο με συντροφεύει διαρκώς έκτοτε», δήλωσε ο 77χρονος Davidson στην εφημερίδα "Guardian".

Πενήντα χρόνια μετά, ο Davidson βρίσκεται και πάλι στη Βρετανία, αυτήν τη φορά για να παραλάβει το μεγάλο τιμητικό βραβείο στην ετήσια απονομή των φωτογραφικών βραβείων της Sony World Photography Awards. Ταυτόχρονα, δύο αναδρομικές εκθέσεις του έργου του θα παρουσιαστούν στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα μπορεί κανείς να δει τις αρχετυπικές φωτογραφίες του από τους κοινωνικούς αγώνες στην Αμερική.

Ο Davidson είναι κυρίως γνωστός για τον υποκειμενικό τρόπο προσέγγισης των θεμάτων του. Για τους σκοπούς του θεμελιώδους βιβλίου του Brooklyn Gang (1959), έγινε μέλος μιας συμμορίας ανηλίκων της Ανατολικής 110ης Λεωφόρου.

«Δεν μου ταιριάζει η αποστασιοποίηση. Συχνά ξεκινάω ένα φωτογραφικό project ως εξωτερικός παρατηρητής και καταλήγω να γίνομαι μέρος του», επισημαίνει ο Davidson. Κι όσον αφορά το κορίτσι με το γατάκι, «αν τυχόν είναι ακόμη ζωντανή, πολύ θα ’θελα να ξέρω πού βρίσκεται τώρα και ποια ήταν η ιστορία της ζωής της. Ποτέ δεν έμαθα ούτε καν το μικρό της όνομα, αλλά σίγουρα κάποιος εκεί έξω θα ξέρει ποια είναι, ακόμα και αν έχει περάσει μισός αιώνας από τότε».

Περισσότερα για τα φετινά Sony World Photography Awards εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ