Είναι μια κλασική σάλτσα μαύρης σοκολάτας, για κρέπες, αλλά και για όλες τις χρήσεις: πάνω σε φρούτα, σε παγωτό, σε σουδάκια, κλπ.
Υλικά
- 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, 65% κακάο
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι γάλα
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σπάστε την σοκολάτα μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη
- Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η σοκολάτα, ανακατέψτε
- Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ανεβάστε λίγο τη φωτιά για να πάρει μια πολύ ελαφριά βράση, ανακατεύοντας συνεχώς
- Αυτό το κάνουμε για να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνει παχιά η σάλτσα
- Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, βάλτε την σάλτσα σοκολάτας σε μπολ, καλύψτε αμέσως με διαφάνεια για να μην κάνει κρούστα
- Μπορείτε να την βάλετε όταν κρυώσει στο ψυγείο και να την ξαναζεστάνετε σε μπεν μαρί
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο