Από τις δύο επιχειρήσεις φυσικού αερίου ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις - iefimerida.gr

Από τις δύο επιχειρήσεις φυσικού αερίου ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις

Από τις δύο επιχειρήσεις φυσικού αερίου ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπό την ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) και την ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) αρχίζει η αποκρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων όπως επιτάσσει το νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για τις δύο επιχειρήσεις έχει δείξει η γνωστή εταιρεία Gazprom με τον αντιπρόεδρο της οποίας συναντήθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η έναρξη της διαδικασίας για την πώληση των μετοχών του Δημοσίου στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) αφορά στο 65% και του 34% (επί συνόλου 65%) της συμμετοχής στη ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων το Δημόσιο προχωρά στην πώληση (από κοινού, με τα ΕΛΠΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) έως του συνόλου των μετοχών της ΔΕΠΑ, κυριότητας του Δημοσίου.

Η πώληση αυτή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, θα γίνει πριν, ταυτόχρονα ή μετά τη μεταβίβαση στο Δημόσιο μετοχών της ΔΕΣΦΑ, ποσοστού 34% επί του μετοχικού κεφαλαίου της.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να υπογράψει για λογαριασμό του δημοσίου μνημόνιο συμφωνίας για την από κοινού με τα ΕΛΠΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημόσιου πώληση των μετοχών της ΔΕΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ