Τα βήματα άλλων γνωστών οίκων φαίνεται πως ακολουθεί η πάντα πρωτοπόρος Gucci και εκτός από την haute couture θα προσφέρει στον κόσμο και haute cuisine!
Μπορεί μέχρι σήμερα ο οίκος Gucci να αποτελούσε σημείο αναφοράς για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, τα πολυτελή προϊόντα και τα αξεσουάρ, ιδίως από τότε που ανέλαβε τα ηνία στο σχεδιασμό ο Αλεσάντρο Μικέλε, ωστόσο, η μάρκα ανακοίνωσε χθες πως στο νέο κατάστημα πώλησης στη Φλωρεντία θα πουλά επίσης ζυμαρικά!
Κι όχι μόνο ζυμαρικά, αλλά για ένα θεσπέσιο φαγητό από τον διάσημο και βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Μάσιμο Μποτούρα.
Τι έκανε όμως τον οίκο Gucci να μπει στην επιχείρηση εστίασης; Δεν είναι τόσο απλό όσο το να θέλει να αποτελεί μέρος των σχεδιαστών μόδας όπως οι Ralhp Lauren, Versace, Giorgio Armani και το Tiffany & Co που έχουν μπει στο χώρο της εστίασης.
Το Gucci Garden, το πιο πρόσφατο κατάστημα της εταιρείας στη Φλωρεντία, άνοιξε σήμερα τις πόρτες του στο Gucci Modeo, στο ιστορικό Palazzo della Mercanzia, που χτίστηκε το 1337 και βρίσκεται στη διάσημη Piazza della Signoria. Ο στόχος της Gucci; Να πάρει την παραδοσιακή έννοια ενός μουσείου και να την ξανασχεδιάσει ως ένα δημιουργικό χώρο όπου τα είδη ένδυσης, η τέχνη, τα βίντεο, τα αξεσουάρ και τα κειμήλια θα προβάλλονται στο κοινό, οργανωμένα για να επικεντρώνονται στο σχεδιασμό και όχι στην ιστορία τους.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Massimo Bottura (@massimobottura) στις 9 Ιαν, 2018 στις 3:05 πμ PST
Κι εδώ μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, πού κολλάνε τα ζυμαρικά; Στο ισόγειο, ο Μάσιμο Μποτούρα ανοίγει ένα μικρό, οικείο εστιατόριο μόλις 50 θέσεων με το όνομα Gucci Osteria. Κι αντί να παίρνει πιάτα από τη φημισμένη ναυαρχίδα του και να τα προσαρμόζει σε ένα φλαμανδικό λαϊκό κοινό, ο Μποτούρα δημιουργεί ένα εντελώς νέο μενού για τον οίκο Gucci. Η Osteria θα σερβίρει χαρακτηριστικά ιταλικά πιάτα καθώς και σύγχρονες ανατροπές στην κλασική κουζίνα όλη την ημέρα. Επιλογές όπως τα τορτελίνια Parmigiano Reggiano και ριζότο μανιταριών είναι δεδομένες με τιμή περίπου στα 20- 30 ευρώ το πιάτο. «Το εστιατόριο είναι μια υπενθύμιση πως η Φλωρεντία υπήρξε ανέκαθεν κέντρο πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδιαίτερα κατά την Αναγέννηση» λέει ο Μποτούρα.