Η πολιτική της Γαλλίας δεν υπαγορεύεται από "απαγωγείς" - iefimerida.gr

Η πολιτική της Γαλλίας δεν υπαγορεύεται από "απαγωγείς"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία δεν θα επιτρέψει "απαγωγείς" να της υπαγορεύουν την πολιτική της, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράν Βοκιέζ, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με τους Γάλλους που απήχθησαν το Νοέμβριο στο Νίγηρα από την Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ (Aqmi).

"Δεν είναι οι απαγωγείς αυτοί που υπαγορεύουν την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας", τόνισε ο Βοκιέζ στο ραδιοσταθμό RMC και BFM-TV."Προτεραιότητά μας είναι να μελετήσουμε το βίντεο αυτό για να εξακριβώσουμε κυρίως αν πράγματι οι όμηροι είναι εν ζωή. Ακολούθως θα κάνουμε τα πάντα για να τους απελευθερώσουμε".

Στο βίντεο οι τέσσερις γάλλοι όμηροι καλούν το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να αποσύρει τα γαλλικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν.

Το διάρκειας τριών λεπτών και 36 δευτερολέπτων βίντεο δείχνει φωτογραφίες των τεσσάρων Γάλλων, οι οποίοι ακούγονται να λένε ο καθένας το όνομά του και στη συνέχεια να διαβάζουν διαδοχικά ένα σύντομο κείμενο με το οποίο ζητούν από τον Σαρκοζί να αποσύρει τα γαλλικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν γιατί "οι Γάλλοι δεν έχουν στην πραγματικότητα κανένα συμφέρον".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ