Πολλά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες από τους ισχυρούς ανέμους - iefimerida.gr

Πολλά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες από τους ισχυρούς ανέμους

Πολλά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες από τους ισχυρούς ανέμους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, πάντως και εκτός απροόπτου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά τα απογευματινά δρομολόγια για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια, γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Από τη Ραφήνα τα πλοία πηγαίνουν μέχρι την Ανδρο. Κανονικά διεξάγονται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων για τη Σαλαμίνα, ενώ ανοιχτά είναι όλα τα πορθμεία.

Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Χθές βράδυ λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και έφθαναν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, δύο πλοία αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά τους να δέσουν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το Super Ferry 2, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μύκονο-Τήνο-'Ανδρο-Ραφήνα με 1.305 επιβάτες, επρόκειτο να δέσει στις 7.30 το απόγευμα και τελικά μετά από τρείς προσπάθειες κατάφερε να δέσει και να αποβιβάσει στις 9 το βράδυ με ασφάλεια όλους τους επιβάτες.

Μάλιστα το πλοίο λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν μετά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων απέπλευσε για ασφαλές αγκυροβόλιο στον όρμο του Μαραθώνα.

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε και τους 629 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Πανόραμα», το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να δέσει και αυτό στο λιμάνι της Ραφήνας.

Μετά από δύο προσπάθειες κατάφερε να δέσει στο λιμάνι χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η αποβίβαση όλων των επιβατών και οχημάτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος επέστρεψε στο Μαρμάρι και αφού παρέμεινε για λίγες ώρες σε ασφαλές αγκυροβόλιο αποβίβασε με ασφάλεια τους υπόλοιπους 65 επιβάτες τα 20 ΙΧ και το ένα δίκυκλο στο λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους επιβάτες αυτούς επέστρεψαν με άλλο πλοίο από τα Στύρα, ενώ κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας, με δρομολόγιο στις 5 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ