"Τέλος η συζήτηση περί απογραφής, θα χαθεί το Ζάππειο 2" - iefimerida.gr

"Τέλος η συζήτηση περί απογραφής, θα χαθεί το Ζάππειο 2"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να σταματήσει η συζήτηση για την αποκήρυξη της απογραφής Καραμανλή-Αλογοσκούφη ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τους στενούς συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρότι ήταν σε απόλυτη συνεννόηηση με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη για την αποκήρυξη της απογραφής, διαπίστωσε πως, παρά την πασχαλινή ραστώνη, το θέμα πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ' όσο υπολόγιζε. Μάλιστα, παραλίγο να ανοίξει νέο μέτωπο κορυφής μεταξύ "καραμανλικών" και "σαμαρικών", κάτι το οποίο αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω της εντολής Καραμανλή στους συνεργάτες του "να μην κάνουν κανένα σχόλιο", όπως διαμηνύθηκε από την Παναγή Κυριακού.

Σε δεύτερη μοίρα

Ωστόσο, το θέμα κάθε άλλο παρά ξεχάστηκε. Αντιθέτως, χθες, ο άμεσα θιγόμενος, Γιώργος Αλογοσκούφης, αλλά και ο στενότερος σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, φρόντισαν να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας. Ο μεν πρώην "τσάρος", με δήλωσή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος" υπερασπίστηκε την απογραφή και... προειδοποίησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι "θα βρει μπροστά του" την αποκήρυξη της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο δε Λαζαρίδης επανήλθε και χαρακτήρισε "εγκληματικό λάθος" την απογραφή.
Σε κάθε περίπτωση, στη λεωφόρο Συγγρού αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο να περάσει σε... δεύτερη μοίρα η παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, του περίφημου "Ζαππείου 2". Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από όλους τους συνεργάτες του να μη δώσουν συνέχεια στο θέμα, ώστε σιγά σιγά να πέσει από την πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας. Συν τοις άλλοις, ο κ. Σαμαράς, κατά πληροφορίες, άκουσε και τις εισηγήσεις υψηλόβαθμων εσωκομματικών παραγόντων, που τον προειδοποίησαν ότι σε μία τέτοια συγκυρία για τη χώρα, φαίνεται τουλάχιστον φαιδρό να έχει ανοίξει συζήτηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κάτι που έγινε το 2004...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ