Το βουλγαρικό ΥΠΕΞ καλεί τους Βούλγαρους πολίτες να φύγουν από τη Συρία - iefimerida.gr

Το βουλγαρικό ΥΠΕΞ καλεί τους Βούλγαρους πολίτες να φύγουν από τη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βία κατά των διαδηλωτών στη Συρία είναι απαράδεκτη και θέτει σε αμφιβολία τη διακηρυγμένη ετοιμότητα για μεταρρύθμιση, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Βέσελα Τσέρνεβα.

«Ανησυχούμε έντονα για την κρίσιμη κατάσταση στη Συρία. Η χρήση βίας κατά των αιτημάτων των πολιτών της Συρίας είναι απαράδεκτη και θέτει σε αμφιβολία την ετοιμότητα για μεταρρυθμίσεις και ευρύ εθνικό διάλογο, που έχουν δηλώσει οι συριακές αρχές», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την κυβέρνηση της Συρίας να τερματίσει αμέσως τη βία και τη χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά άοπλων, ανυπεράσπιστων πολιτών.

«Αντί για καταστολή, η Συρία χρειάζεται εθνικό διάλογο ώστε να υπάρξει απάντηση στην επιθυμία των πολιτών για δημοκρατία και περισσότερα ατομικά δικαιώματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά τους Βούλγαρους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Συρία, εκτός αν υπάρχει επείγουσα ανάγκη. Καλεί τους Βούλγαρους που ζουν προσωρινά ή μόνιμα στη Συρία να φύγουν αμέσως από τη χώρα, με τακτικές πτήσεις ή με άλλα κατάλληλα μέσα μεταφοράς.

«Η βία λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και γι' αυτό ζητήσαμε από τους περίπου 200 Βούλγαρους πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία», τόνισε η κ. Τσέρνεβα σε δηλώσεις στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλγαρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ