Ένας 43χρονος νέος πρωθυπουργός της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ - iefimerida.gr

Ένας 43χρονος νέος πρωθυπουργός της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξόριστοι Θιβετιανοί από ολόκληρο τον κόσμο εξέλεξαν έναν 43χρονο νομικό, απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ειδικευμένο στο Διεθνές Δίκαιο, πρωθυπουργό της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ, ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει τον πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει εδώ και δεκαετίες ο Δαλάι Λάμα.

Ο Λομπσάνγκ Σανγκάι επικράτησε εύκολα των δύο άλλων υποψηφίων, εξασφαλίζοντας το 55% των ψήφων της κοινότητας των Θιβετιανών, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Οι εκλογές έγιναν σε 13 εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι επιλογή των τριών υποψήφιων έγινε με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα περσινού ανάλογου ψηφίσματος (είχαν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων).

Η εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ δεν αναγνωρίζεται από κανένα επίσημο κράτος του πλανήτη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει πως πιθανά να αρνηθεί να συναντήσει το νέο πρόεδρο. Οι κύκλοι της Ουάσινγκτον εξηγούν πως ο πρόεδρος της Αμερικής δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας με το να έχει επαφές με την εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ.

O Λόμπσανγκ γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια ορεινή περιοχή της Ινδίας, που είναι γνωστή για την παραγωγή τσαγιού και δήλωσε πως δεν έχει καταφέρει ποτέ να επισκεφτεί την πατρίδα του το Θιβέτ,

Ο Δαλάι Λάμα, 75 ετών, ανακοίνωσε τον Μάρτιο την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τα πολιτικά του καθήκοντα, χωρίς να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως πνευματικού ηγέτη.

Οι ακριβείς διαδικασίες μεταβίβασης της εξουσίας από το Δαλάι Λάμα στο νέο πρωθυπουργό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ