«Κολλητοί» επί 60 χρόνια ανακάλυψαν ότι είναι αδέλφια από την ίδια μητέρα [βίντεο] - iefimerida.gr

«Κολλητοί» επί 60 χρόνια ανακάλυψαν ότι είναι αδέλφια από την ίδια μητέρα [βίντεο]

O Άλαν Ρόμπινσον και ο Γουόλτερ Μακφάρλαν (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νεαρά παιδιά γνωρίστηκαν πριν από έξι δεκαετίες στο δημοτικό σχολείο που φοιτούσαν στη Χαβάη κι έγιναν «κολλητοί».

Τους συνέδεαν άλλωστε τα βάσανα της ζωής. Τον έναν τον είχε υιοθετήσει μια οικογένεια, αλλά και ο άλλος δεν γνώρισε ποτέ τον βιολογικό του πατέρα. Η φιλία τους κρατάει μια ολόκληρη ζωή. Κι εξήντα χρόνια αργότερα , εντελώς τυχαία, θα ανακαλύψουν ότι είναι στην πραγματικότητα ετεροθαλή αδέλφια.

Ο Άλαν Ρόμπινσον κι ο Γουόλτερ Μακφάρλαν μεγάλωσαν στο Οάχου της Χαβάης. Μαζί πήγαν σχολείο, μαζί έπαιζαν ποδόσφαιρο και χαρτιά. Ο ένας είναι 15 μήνες μεγαλύτερος απ’ τον άλλο. Ο Άλαν μεγάλωσε με τους θετούς γονείς του. «Είχα έναν νεώτερο αδελφό, που πέθανε όμως στα 19 του. Δεν έχω λοιπόν ανίψια, ούτε γνώριζα πώς θα γνωρίσω τη βιολογική μου μητέρα», είπε σε τοπικό δίκτυο. Θέλοντας να ανακαλύψει τις ρίζες του και τυχόν συγγενείς εν ζωή έκανε τεστ DNA.

Tην ίδια σκέψη, χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο κολλητός του, έκανε κι ο Γουόλτερ. Έδωσε δείγματα DNA στο «Ancestry.com» που ειδικεύεται σε τέτοιες αναζητήσεις και στην κορυφή του καταλόγου πιθανών συγγενών εμφανίστηκε το όνομα ενός χρήστη, το DNA του οποίου ταίριαζε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους με το δικό του: Robi737. Ορισμένα χρωμοσώματα Χ ήταν μάλιστα εντελώς ταυτόσημα. Η κόρη του, η Σίντι έμεινε άναυδη: «Όλοι φωνάζουν Ρόμπι τον Άλαν Ρόμπινσον κι είναι πιλότος. Εργάζεται στην Aloha Airlines και πιλοτάρει Boeing 737»!

Όπως αποδείχθηκε ΚΑΙ ο Άλαν είχε αποτανθεί στο «Ancestry.com». Οι δύο φίλοι είχαν την ίδια μητέρα...

Τα ευχάριστα μαντάτα τα ανακοίνωσαν ανήμερα των Χριστουγέννων στις οικογένειές τους. «Ήταν απίστευτο το συναίσθημα, ακόμη είναι. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει για να συνέλθω από το σοκ», λέει ο Άλαν.

Τα δύο αδέλφια -συνταξιούχοι αμφότεροι- σχεδιάζουν τώρα να κάνουν πολλά ταξίδια μαζί. Η συγγένειά τους, που ανακάλυψαν τα τελευταία 24ωρα τους έφερε ακόμη πιο κοντά. Κι όπως λέει ο Άλαν: «ήταν το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ