Με κανέλα και καρυδόψιχα, είναι τα απόλυτα μαλακά μπισκότα των γιορτών! Ιδανικό γλυκό, γιατί δεν είστε υποχρεωμένοι να τα φάτε όλα μαζί.
Υλικά για 20 μπισκότα
- 250 γραμμάρια καρυδόψιχα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 ασπράδια
- 2 κουταλίτσες κανέλα
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
![Μπισκότα καρυδάτα, μαλακά | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-12/biscuits1_2.jpg?itok=uhGxiDhE)
Για το γλάσο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
- Αναμείξτε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη άχνη
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα
- Προσθέστε σιγά σιγά την καρυδόψιχα, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού
- Πλάστε σε ζύμη -Ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε μπισκοτάκια, σε σχήματα
![Μπισκότα καρυδάτα, μαλακά | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-12/biscuits_coupe.jpg?itok=IPOXimF5)
- Στρώστε λαδόκολα σε σχάρα κουζίνας, τοποθετήστε τα μπισκοτάκια στη σειρά
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε τα μπισκοτάκια σας για 7-8 λεπτά
- Οχι παραπάνω, έτσι θα μείνουν μαλακά!
Το γλάσο είναι πολύ εύκολη υπόθεση: Χτυπήστε καλά το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέστε τη ζάχαρη.
Μόλις ψηθούν τα μπισκοτάκια, απλώστε το υγρό γλάσο στην επιφάνεια και αφήστε να στεγνώσουν κάποιες ώρες
![Μπισκότα καρυδάτα, μαλακά | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-12/biscaa.jpeg?itok=zN4eoo9K)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο