Στρες, κούραση, άγχος, υποχρεώσεις. Σε μια καθημερινότητα με ασφυκτικούς ρυθμούς, για πολλούς το φαγητό αποτελεί διέξοδο.
Η κατανάλωση σνακ φτάνει να γίνεται από συνήθεια, σαν ένα «διάλειμμα». Η όρεξη για φαγητό, η ψυχολογία μας και το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, συνδέονται άμεσα μεταξύ τους.
Γυρνώντας στο σπίτι έπειτα από μια εξαντλητική ημέρα, τις βραδινές ώρες, οι διατροφικοί πειρασμοί παραμονεύουν. Η ξαφνική ανάγκη για φαγητό, χωρίς ιδιαίτερο λόγο εκτονώνεται με... σοκολάτες ή άλλου είδους γλυκά, τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, αναψυκτικά και τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες.
Μια νέα έρευνα -τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Environment and Behavior»- μας δίνει ένα αναπάντεχο τρικ για να μειώσουμε τις θερμίδες που παίρνουμε στο μισό.
Το εντελώς αναπάντεχο τρικ που μειώνει τις θερμίδες που παίρνουμε, στο μισό, στο bovary.gr.