Ενεργοποιημένη η βόμβα στο μετρό-Έκκληση για βοήθεια από την ΕΛ.ΑΣ - iefimerida.gr

Ενεργοποιημένη η βόμβα στο μετρό-Έκκληση για βοήθεια από την ΕΛ.ΑΣ

Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενεργοποιημένος φαίνεται να ήταν ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στον συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω, το απόγευμα του Σαββάτου.


Ο μηχανισμός που εντοπίστηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό μέσα σε μία νάυλον σακούλα, φαίνεται μέχρι τώρα να έχει «άρωμα» από την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς η συνδεσμολογία και η κατασκευή της βόμβας «φωτογραφίζει»– ως ένα σημείο – την οργάνωση καθώς με τέτοιου είδους εμπρηστικούς μηχανισμούς χτύπησαν στη Θεσσαλονίκη το 2009, μόνο που εκεί η πυροδότηση είχε γίνει με φυτίλι ενώ στη συσκευασία δώρου που βρέθηκε στο συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω, υπήρχε ρολόι..

Το εύρημα έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές, ιδιαίτερα επειδή δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα του εμπρηστικού μηχανισμού για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. Για άγνωστο όμως λόγο, που ερευνάται από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ώρα οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει η έκρηξη, αλλά εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο.

Εκκληση για πληροφορίες σε όποιον πολίτη βρέθηκε το Σάββατο στο σταθμό του Αιγάλεω και αντελήφθη οτιδήποτε σχετικό με το θέμα του εμπρηστικού μηχανισμού που βρέθηκε μέσα σε συρμό απευθύνει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνία της Αντιτρομοκρατικής είναι 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ η Αστυνομία υπενθυμίζει πως διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ