Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα γιορτινά σας τραπέζια, με γαλοπούλα, κόκκινα κρέατα ή χοιρινό.
Υλικά
- 750 γραμμάρια πατάτες (κίτρινες, Νάξου)
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 λίτρο γάλα light
- 35 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο ή ξερό
Εκτέλεση
- Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες λεπτές
- Καθαρίστε το σκόρδο και τρίψτε το ταψάκι -Δεν σας προτείνω να το βάλετε στο ογκρατέν γιατί καλύπτει κυριολεκτικά τις γεύσεις
- Τοποθετήστε μια στρώση πατάτες στο ταψάκι, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και θυμάρι
- Συνεχίστε, όσο παίρνει
- Σε μπολάκι ανακατέψτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύστε το στο ογκρατέν
- Ψήστε σε μέτριο φούρνο, για 50 λεπτά περίπου -Αν καίγεται, καλύψτε με αλουμινόχαρτο
- Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, οι πατάτες θα λιώνουν στο στόμα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο