Απαραίτητο πιάτο, ανάμεσα σε δύο βαριά γεύματα με κρέας! Πολύ γιορτινό για να το προσφέρετε ακόμη και στους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 700 γραμμάρια γαρίδες
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 1 κουταλιά γλυκού σουσάμι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
- Λίγο λάδι (ηλιέλαιο, σουσαμέλαιο ή ...ελαιόλαδο αν δεν υπάρχει άλλο)
Εκτέλεση
- Σε μπολ χτυπάτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το τζίτζερ, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σουσαμέλαιο
- Σε τηγάνι ροδίζετε ελαφρά τις γαρίδες με ελάχιστο ελαιόλαδο, για 3 λεπτά
- Πλένετε το μπρόκολο, κόβετε τα μπουκετάκια, τα προσθέτετε στο τηγάνι με τις γαρίδες, σοτάρετε ελαφρά για άλλα 3-5 λεπτά
- Ρίχνετε στο τηγάνι την σος που κάνατε, ανακατεύετε, για άλλα 2-3 λεπτά
- Γαρνίρετε το πιάτο σας με σουσάμι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
- Αυτό το πιάτο συνοδεύεται και με ρύζι αρωματικό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο