«Κρυφτούλι» παίζει ακόμα ο εκατομμυριούχος Βουλευτής - iefimerida.gr

«Κρυφτούλι» παίζει ακόμα ο εκατομμυριούχος Βουλευτής

«Κρυφτούλι» παίζει ακόμα ο εκατομμυριούχος Βουλευτής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η ταυτότητα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ, οι λίστες με τους δεκάδες πολιτικούς που φυγάδευσαν από 100 χιλιάδες ευρώ και πάνω εκτός χώρας, δεν έχουν δοθεί ακόμα στη Βουλή.
Η αρμόδια Αρχή κατά του βρώμικου χρήματος αρνείται να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή, όπως ανακοίνωσε με επιστολή της στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες του Κοινοβουλίου ενώ ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης επισημαίνει ότι το έμβασμα στο εξωτερικό ήταν καθ' όλα νόμιμο και κατόπιν τούτου δεν προτίθεται να αποκαλύψει την ταυτότητα του βουλευτή.

Στην επιστολή του ο ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής σημειώνει ότι υπήρξε μία καταγγελία από πολίτη για μια συνδιαλλαγή ενός εκατομμυρίου, η οποία στην αρχή φάνηκε «ύποπτη» και η οποία έγινε μέσω private banking με τη βοήθεια ανώνυμης εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών το Μάρτιο - και όχι το Μάιο - του 2011. Εντούτοις, όπως αναφέρεται, «μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει παρανομία ούτε καν ενδείξεις τέλεσης αδικήματος».

Η Τράπεζα της Ελλάδος πρόκειται να ελέγξει μέσω των ΑΦΜ βουλευτών και πρώην βουλευτών ποιος μπορεί να είναι αυτός που έστειλε χρήματα στο εξωτερικό τη συγκεκριμένη ημερομηνία και, αν τα χρήματα αυτά δεν έχουν δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες, ακόμη κι είναι νόμιμα, θα υπάρχει ούτως ή άλλως απόκρυψή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ