Αιχμές Σπίρτζη κατά δικαστών: «Το ΣτΕ βγαίνει έξω από τον ρόλο του» - iefimerida.gr

Αιχμές Σπίρτζη κατά δικαστών: «Το ΣτΕ βγαίνει έξω από τον ρόλο του»

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνοικτό παραμένει το μέτωπο κυβέρνησης – δικαιοσύνης, με τον Χρήστο Σπίρτζη να αφήνει αιχμές κατά του ΣτΕ.

Με αφορμή το οξυμένο κλίμα τοποθετήθηκε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών λέγοντας πως «δε νομίζω ότι υπάρχει κόντρα Δικαστών-Κυβέρνησης. Υπάρχει κόντρα κάποιων Δικαστών με την Κυβέρνηση. Όπως υπάρχει κόντρα πολλών συγκεκριμένων ομάδων για κάθε κατηγορία λειτουργών με την κυβέρνηση».

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», καταλογίζοντας ευθύνες στο ΣτΕ.

Συγκεκριμένα είπε «είναι προφανές, ότι πάρα πολλές φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει τη Βουλή, το Κοινοβούλιο ή την Κυβέρνηση. Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα.

Εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Σπιρτζής ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ