O Μόντι φορολογεί την ακίνητη περιουσία του Βατικανού - iefimerida.gr

O Μόντι φορολογεί την ακίνητη περιουσία του Βατικανού

O Μόντι φορολογεί την ακίνητη περιουσία του Βατικανού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφασή του να φορολογήσει μέρος της ακίνητης περιουσίας της Καθολικής Εκκλησίας ανακοίνωσε και επίσημα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, στα πλαίσια του αγώνα για την αύξηση των εσόδων του κράτους, θα φορολογήσει και την ακίνητη περιουσία του Καθολικής Εκκλησίας, δηλαδή του Βατικανού, που χρησιμοποιείται κυρίως για εμπορικούς σκοπούς.

Παρότι η σχέση των Ιταλών με την Καθολική Εκκλησία είναι πολύ στενή, η ιταλική κυβέρνηση δεν δίστασε να προχωρήσει στη φορολόγηση καθώς θεωρεί ότι η ακίνητη περιουσία του Βατικανού του αποφέρει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια ευρώ λόγω των τουριστών που επισκέπτονται την έδρα του Πάπα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιταλικής κυβέρνησης, το μέτρο αναμένεται να αποφέρει στα ταμεία του κράτους άνω των 720 εκ. ευρώ ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ψήφιση των μέτρων λιτότητας, τον Δεκέμβριο, πάνω από 130.000 Ιταλοί υπέγραψαν ένα ψήφισμα που ζητούσε από την κυβέρνηση Μόντι να καταργήσει το αφορολόγητο καθεστώς της Εκκλησίας, όπερ και εγένετο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ