Κλίντον: Όσο o Άσαντ αρνείται βοήθεια, θα χύνεται αίμα - iefimerida.gr

Κλίντον: Όσο o Άσαντ αρνείται βοήθεια, θα χύνεται αίμα

Μπασάρ αλ-Άσαντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι όσο η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ αρνείται εξωτερική βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τόσο περισσότερο αίμα θα χύνεται, υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Η Αμερικανίδα υπουργός σε ομιλία της που εκφώνησε στην σύνοδο της ομάδας «Φίλοι της Συρίας» στην Τύνιδα υποστήριξε πως η Συρία πρέπει να συμφωνήσει στο διεθνές αίτημα που υπάρχει για επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.
«Το ίδιο θα κάνουν και αυτά τα έθνη που συνεχίζουν να προστατεύουν και να εξοπλίζουν το καθεστώς. Καλούμε αυτά τα κράτη που προμηθεύουν όπλα για να σκοτώνονται άμαχοι να σταματήσουν αμέσως. Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα επειδή αγνοείτε τη βούληση της διεθνούς κοινότητας και παραβιάζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού σας» τόνισε με δηλώσεις της, απευθυνόμενη στον Άσαντ.

«Πρέπει όλοι να φανούμε σκληροί στο τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε. Ήρθε η ώρα για όλους εδώ να επιβάλλουμε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στα ανώτερα στελέχη του καθεστώτος, όπως το έχει κάνει ο Αραβικός Σύνδεσμος, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους, μποϊκοτάζ του πετρελαίου της Συρίας, αναστολή νέων επενδύσεων, και ενδεχόμενο κλείσιμο πρεσβειών και προξενείων. Οι χώρες που έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις θα πρέπει να τις ενισχύσουν σθεναρά» πρόσθεσε η Κλίντον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ