Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ράγισαν καρδιές και ξεχείλισε η οργή στις κηδείες της συζύγου, της κόρης μόλις 3,5 ετών και της πεθεράς του αστυνομικού Χρήστου Ζαπαντιώτη, ο οποίος ξεκλήρισε με αγριότητα την οικογένεια του και έβαλε τέλος στη ζωή του, την περασμένη Δευτέρα στην οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους.

Σήμερα στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων, ο θρήνος συγγενών, φίλων και γνωστών ήταν ανείπωτος... Τα ερωτήματα για το τι οδήγησε σε αυτή την απίστευτη τραγωδία, μεγάλα.

Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στο κοιμητήριο έφτασαν συγγενείς και φίλοι της 49χρονης Ελένης Χερουβείμ (στη φωτογραφία), της 70χρονης Βασιλικής Χερουβείμ και της 4 ετών Μυρτούς-Πετρίνας, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μητέρα και κόρη, η Ελένη Χερουβείμ δηλαδή και η μικρή Μυρτώ, βρίσκονταν στο ίδιο φέρετρο.

Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Ο φονιάς μας έκαψε. Μας σκότωσε την οικογένειά μας», φώναζαν συγγενείς των τριών θυμάτων του 47χρονου αστυνομικού, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του, την πεθερά του, το παιδί του και λίγο αργότερα αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο.

Η σορός του αστυνομικού μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλοακαρνανία. Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό Πατιόπουλο Αμφιλοχίας.

Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο άνδρας φέρεται να σκότωσε πρώτα τη γιατρό σύζυγό του με τρεις σφαίρες στο στήθος, στη συνέχεια την πεθερά του- που βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού- και τέλος την μόλις 3,5 ετών κόρη του, πριν βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν τους αναζήτησε συγγενικό τους πρόσωπο που ανησύχησε επειδή δεν έδιναν σημεία ζωής, ενώ διαπίστωσε πως ούτε το κοριτσάκι είχε πάει στον παιδικό σταθμό.

Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Οταν πήγε στο σπίτι, είδε τις δυο γυναίκες νεκρές στο σαλόνι, το κοριτσάκι νεκρό στην κρεβατοκάμαρα και τον αυτόχειρα σε στάση που έδειχνε ότι προηγουμένως είχε γονατίσει.

Ποιος ήταν ο δράστης

Ο γεννηθείς το 1971 αστυνομικός, υπηρετούσε στη Βουλή, όντας αποσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, τον οποίο μάλιστα είχε συνοδέυσει το Σαββατοκύριακο σε αποστολή στα Ιωάννινα.

Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Μάλιστα, με ένα διάλειμμα περίπου 6 μηνών, υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού από το 1996.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο δράστης χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο. Οπως έγινε γνωστό, είχε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία.

Ο μοιραίος καβγάς

Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ο καβγάς πρέπει να ξεκίνησε στη μία τη νύχτα την περασμένη Κυριακή. Τον καβγά μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται πως άκουσε η μητέρα της 49χρονης γιατρού και αμέσως ανέβηκε από τον πρώτο όροφο όπου διέμενε στο διαμέρισμα της κόρης της, προκειμένου να δει τι συμβαίνει. Μάλιστα, εκτιμάται πως την πόρτα του διαμερίσματος άνοιξε η ίδια η 49χρονη, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επίθεση του άνδρα της.

Στη συνέχεια, ο 47χρονος πήρε το υπηρεσιακό του όπλο και το έστρεψε εναντίον των δύο γυναικών, αφού πρώτα έριξε στον αέρα. Οπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, η 49χρονη σύζυγος του αστυνομικού πυροβολήθηκε τρεις φορές στο στήθος, σχεδόν εξ επαφής, ενώ η μητέρα της δέχθηκε δύο πυροβολισμούς, στο στήθος και στο κεφάλι.

Μάλιστα, αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι για να ζητήσουν βοήθεια, από τη στάση στην οποία βρέθηκαν, κοντά στη μπαλκονόπορτα, σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, καθώς η κόρη του είχε ξυπνήσει από τους πυροβολισμούς. Αφού κοίμισε ξανά το παιδί, το πυροβόλησε στον κρόταφο. Σκέπασε τη σορό της μικρής με ένα σεντόνι και ύστερα από μιάμιση ώρα γονάτισε στο κρεβάτι του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5


Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Τα αίτια

Τα αίτια της τραγωδίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από καταθέσεις συγγενών ήταν για κληρονομικά θέματα. Η πεθερά ζούσε στον κάτω όροφο της πολυκατοικίας και ο 46χρονος ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι, προκειμένου να μεταφερθεί στο χώρο το ιατρείο της συζύγου του, έτσι ώστε να μην πληρώνει ενοίκιο.

Οσα ξέρουμε για το τραγικό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων -Οργή και ερωτήματα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Γείτονας της οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους: Η γιατρός είχε ζητήσει από τον αστυνομικό να χωρίσουν

«Ηταν βαρύς, διαφορετικός», λέει για τον αστυνόμο Χρήστο Ζαπαντιώνη ένας γείτονας της τραγικής οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους.

Δεν άφηνε ούτε τη γιαγιά να δει την εγγονή της, προσθέτει. Αυτό τουλάχιστον του είχε διηγηθεί θείος της οικογένειας. Μάλιστα, όπως συμπληρώνει ο γείτονας, όλοι ήξεραν στην περιοχή ότι η γυναίκα τού είχε ζητήσει να χωρίσουν.

«Η κυρία ήταν ήσυχη, δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή. Τον σύζυγό της τον ξέραμε, ήταν λίγο -πώς να το πω- έξω από τα ρούχα μας. Ηταν λίγο βαρύς άνθρωπος. Εδώ δεν μπορούσε ούτε η ίδια η γυναίκα να πάρει την εγγονή της να τη δει. Το είχα ακούσει από τον θείο της κοπέλας, μου το έλεγε. Η κοπέλα είχε ζητήσει να χωρίσουν. Οι γείτονες άκουγαν φασαρίες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην κάμερα του iefimerida.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έγκλημα Άγιοι Ανάργυροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ