Γιατί οι γυναίκες που κρατούν το επίθετό τους μετά το γάμο αντιμετωπίζονται διαφορετικά; - iefimerida.gr

Γιατί οι γυναίκες που κρατούν το επίθετό τους μετά το γάμο αντιμετωπίζονται διαφορετικά;

shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γυρνώντας μερικές γενιές πίσω, σε αυτή των γονιών μας ας πούμε, ήταν δεδομένο ότι μια γυναίκα, «ερχόμενη εις γάμο κοινωνίαν», μαζί με το relationship status της, θα άλλαζε και το επίθετο της.

Ακόμα και όταν ο νόμος που υποχρέωνε μια γυναίκα να το κάνει, καταργήθηκε, ελάχιστες ήταν εκείνες που «τόλμησαν» να διατηρήσουν το πατρικό τους επίθετο (συνήθως ήταν ενεργές επαγγελματικά και με αρκετά υψηλόβαθμη θέση). Φυσικά, θεωρούντο εξαιρετικά προοδευτικές και ανεξάρτητες (αλλά συνήθως με την κακή έννοια).

Σήμερα, μια εικοσαετία αργότερα, οι γυναίκες που επιλέγουν να μην υιοθετήσουν το επώνυμο του συζύγου τους μετά το γάμο είναι πολύ περισσότερες. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά σίγουρα όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Από θέμα νοοτροπίας τουλάχιστον.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sex Roles (Ο ρόλος των φύλων), η επιλογή μιας γυναίκας να διατηρήσει το επίθετο της επηρεάζει βαθιά τον τρόπο που οι γύρω της αντιλαμβάνονται το γάμο της και τη δυναμική που μπορεί να έχει το κάθε μέλος του.

Διαβάστε γιατί οι γυναίκες που κρατούν το επίθετό τους μετά το γάμο αντιμετωπίζονται διαφορετικά, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάμος γυναίκα επίθετο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ