Φτιάχνετε καφέ, ανοίγετε το ντουλάπι, παίρνετε μια οποιαδήποτε κούπα και τη γεμίζετε. Κι όμως, αυτή η πρόταση έχει ένα λάθος.
Είναι το αντίδοτο στην πρωινή κακοκεφιά, το κίνητρο να σηκωθείτε άλλη μια μέρα (ακόμα και απρόθυμα) από το κρεβάτι και να ετοιμαστείτε για τη δουλειά. Είναι το τέλειο καύσιμο για να «πάρετε μπρος». Ναι δεν υπάρχει κάτι πιο ανακουφιστικό και ενισχυτικό από μια κούπα καφέ το πρωί. Αυτό όμως δεν είναι άλλο ένα κείμενο για τη μαγεία του καφέ, αλλά για να σας πούμε πως μπορείτε να ενισχύσετε αυτή την εμπειρία.
Απ' ότι φαίνεται έχει σημασία δεν έχει μόνο η ποιότητα του καφέ και ο τρόπος που τον πίνετε, αλλά και το σκεύος μέσα από το οποίο θα απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα.
Οπως καταλήγει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο online περιοδικό Flavour, το χρώμα της κούπας μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τη γεύση του καφέ. Την ιδέα για την έρευνα είχε ένας μπαρίστα ο οποίος άκουσε κάποιους πελάτες στο μαγαζί που εργαζόταν να ισχυρίζονται ότι όταν έπιναν καφέ σε λευκή κούπα τους φαινόταν πιο πικρός. Μια ομάδα αποφάσισε να το αναλύσει λίγο παραπάνω και αυτά που βρήκε μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα, είτε έχετε κάποια επιχείρηση που προσφέρει καφέ, είτε είστε ένας απλός, καθημερινός λάτρης του ροφήματος.
Διάβασε το λόγο που δεν πρέπει να πίνεις τον καφέ σου σε λευκή κούπα στο bovary.gr.