Ενα εύκολο γλύκισμα για τα γιορτινά σας τραπέζια που πάντα πετυχαίνει.
Αγοράστε ποιοτικά αυγά, γιατί το γλυκό δεν ψήνεται -Για λόγους πρόληψης.
Υλικά
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1,5 κουταλιά ζάχαρη
- 30 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί (ένα μπολ πάνω από νερό που βράζει)
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
- Χτυπήστε πολύ καλά τους κρόκους, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε ώσπου να ασπρίσουν -Πάρτε μίξερ χειρός, κάντε απαλές κινήσεις
- Χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια, με την πρέζα αλάτι για να σφίξουν -Με το μίξερ χειρός
- Μέσα στους κρόκους προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατέψτε απαλά
- Προσθέστε την βανίλια
- Μέσα στους κρόκους αρχίστε σιγά σιγά να ενσωματώνετε τα ασπράδια -Απαλά πολύ
- Ετοιμη!
- Τοποθετήστε την mousse σε ποτήρια γιορτινά, καλύψτε την επιφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε
- Οταν σερβίρετε, μπορείτε να την διακοσμήσετε με ξύσμα σοκολάτας, μικρά φρούτα κλπ, ή με σαντιγύ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο