Η παρασκευή του κουραμπιέ, συνήθως, είναι μια τέχνη που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Εκτός αν ξεκινήσετε τη δική σας.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με φόντο τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τις ασημένιες γιρλάντες στα τραπέζια, τα κάλαντα και τις φαντεζί πιατέλες με τα γλυκά, ξεκινά και το παραδοσιακό debate «μελομακάρονο VS κουραμπιές». Έχει καταλήξει ποτέ κάπου; Οχι. Εχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ποιο είναι το πιο νόστιμο; Ούτε. Και γιατί άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο;
Ας συμφωνήσουμε πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και ας κατευθυνθεί ο καθένας προς την αντίστοιχη πιατέλα με γλυκά.
Για τον κάθε ένα είναι διαφορετικό το γλυκό που γεννά τις ομορφότερες και πιο αγνές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. Αν είστε φαν του κουραμπιέ ή από τις νοικοκυρές που, ούτως ή άλλως, θα φτιάξουν «έτσι για το καλό» σάς έχουμε καλά νέα. Αρχικά, φήμες λένε ότι (και μην πέσετε να με φάτε), γενικά, η διαδικασία παρασκευής του κουραμπιέ είναι πιο εύκολη από αυτή του μελομακάρονου. Δεν γνωρίζω από προσωπική πείρα, αλλά αν, φέτος, στις γιορτές, πρόκειται να δοκιμάσετε τις δυνατότητες σας για πρώτη φορά ή απλώς δεν έχετε τόσο χρόνο να αφιερώσετε στους κουραμπιέδες, σας βρήκαμε την κατάλληλη συνταγή.
Η μαστόρισσα της κουζίνας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την συνταγή για αυθεντικούς πλην πανεύκολους κουραμπιέδες. «Βγάζει» 55 κομμάτια και υπόσχεται να μη σας πάρει πάνω από μισή ώρα στην κουζίνα.
Η συνταγή για κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στο bovary.gr