Κοντονές για πόθεν έσχες δικαστών: Ακατανόητη η στάση τους, γιατί ζητούν εξαιρέσεις; - iefimerida.gr

Κοντονές για πόθεν έσχες δικαστών: Ακατανόητη η στάση τους, γιατί ζητούν εξαιρέσεις;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίθεση κατά των δικαστών για τις ενστάσεις που διατυπώνουν όσον αφορά το νόμο του πόθεν έσχες εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο κανάλι της Βουλής.

«Οι κατηγορίες τους εναντίον μου είναι παντελώς αβάσιμες και άδικες. Άμα φορτώσω το νόμο του πόθεν έσχες με εξαιρέσεις τότε νόμος δεν υπάρχει και η δήλωση θα είναι διάτρητη και παντελώς αναξιόπιστη. Εάν δεχτούμε ως ορθή την απόφαση που εκδόθηκε ότι στην δήλωση του πόθεν έσχες δεν θα δηλώνονται μετρητά τα οποία κάποιος ο οποίος υποχρεούται σε δήλωση έχει σε θυρίδα τράπεζας τότε δεν υπάρχει νόμος να το καταλάβουμε αυτό. Όταν κάποιος λέει ότι θα ισχύει και ο νόμος και οι εξαιρέσεις τότε κοροϊδεύουμε τους πολίτες καλύτερα να καταργήσουμε τελείως το νόμο. Γιατί οι δικαστικοί ζητούν τέτοιου τύπου εξαιρέσεις; Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όσοι συμμετέχουμε στη δημόσια ζωή και λαμβάνουμε αποφάσεις όπως οι πολιτικοί και οι δικαστικοί είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώνουμε την περιουσιακή μας κατάσταση κάθε χρόνο για να γίνεται ο έλεγχος της αυξομείωσης της περιουσίας».

Ο κ. Κοντονής χαρακτηρίσει ανεξήγητη την αντίδραση των δικαστών και πρόσθεσε ότι πιθανώς θέλουν «να τη συνδυάσουν με κάποια προνόμια που ούτε το Σύνταγμα αναγνωρίζει ούτε η κοινωνία μπορεί να δεχθεί. Η στάση τους είναι ακατανόητη και δεν μπορεί να γίνει δεκτή».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και εναντίον της νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που στοιχίζει ότι όπως είπε πίσω από τέτοιες αντιλήψεις. «Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στοιχίζονται πίσω από τέτοιες αντιλήψεις και το κάνουν όχι μόνο για μικροκομματικούς λόγους για να ενταχθούν σε ένα κλίμα φθοράς της κυβέρνησης , αλλά να συνεχίσει αυτό το καθεστώς μη ελέγχου και διαφάνειας που υπήρχε επί χρόνια. Εάν η ΝΔ θέλει τον έλεγχο ας μην στοιχίζεται πίσω από τέτοιες αντιλήψεις».

Για το θέμα των πλειστηριασμών ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. «Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δίνουν την δυνατότητα μεγαλύτερου έλεγχου, διαφάνειας και ασφάλειας . Η διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμοί δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν πολύ περισσότεροι πολίτες στην διαδικασία του πλειστηριασμού. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λειτουργούν πάρα πολύ θετικά και σκεφτόμαστε να φέρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για την επέκταση τους προκειμένου να γίνονται μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και όχι συμβατικοί».

Όσον αφορά την απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση του «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι θα πάρει την τελική του απόφαση αφού μελέτησε και τις δύο αποφάσεις δηλαδή εκείνη που προβλέπει έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκείνη που προβλέπει έκδοση στη Ρωσία.
«Η δικαιοσύνη αποφάσισε για το θέμα της έκδοσης, αποφάσισε και ο Άρειος Πάγος το θέμα της έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Εφετείο Θεσσαλονίκης την έκδοση του στη Ρωσία. Αφού ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και καθαρογράφουν οι αποφάσεις θα δω και τις δύο αποφάσεις και για την έκδοση στην Αμερική και για την έκδοση στη Ρωσία και θα αποφασίσω».

Ο κ. Κοντονής τέλος απέκλεισε την επαναλειτουργία φυλακών τρίτου τύπου χαρακτηρίζοντας τες άχρηστες. «Οι φυλακές τρίτου τύπου ήταν άστοχη και ανεδαφική ενέργεια που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με την κατάργηση τους τα πράγματα ήρθαν σε μια λογική πορεία και δεν χρειάζονται τέτοιου τύπου φυλακές δεν τις έχει ανάγκη το σωφρονιστικό μας σύστημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ