Δεύτερη μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Ούγκο Τσάβες - iefimerida.gr

Δεύτερη μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Ούγκο Τσάβες

Ούγκο Τσάβες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναταραχή βρίσκεται η Βενεζουέλα καθώς ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες μεταβαίνει στην Κούβα για να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση μόλις οκτώ μήνες μετά την αφαίρεση καρκινικού όγκου από την περιοχή της λεκάνης.

Η είδηση συνταράσσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας: οι «τσαβίστες» επιμένουν ότι θα είναι και θα παραμείνει υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, η αντιπολίτευση απαιτεί «διαφάνεια» και οι Βενεζουελάνοι δεν έχουν ιδέα από τι ακριβώς πάσχει ο 57χρονος Πρόεδρός τους.

Αυτή η αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση του Τσάβες έχει αποτελέσει πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολιτική σκηνή της χώρας με τους υποστηρικτές του να δηλώνουν ότι θα τα καταφέρει και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου. Από την άλλη η αντιπολίτευση ζητά «διαφάνεια» και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του προέδρου.

Φυσικά τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά: θα είναι σε θέση να πρωτοστατήσει, όπως συνηθίζει, στην προεκλογική εκστρατεία του; Αν όχι, θα αφήσει στο πόδι του αντικαταστάτη; Αν παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο, η υποτροπή θα λειτουργήσει ως πλεονέκτημα ή ως μειονέκτημα; Και αν εκλεγεί, θα μπορέσει να εξαντλήσει τη θητεία του;

Σε κάθε περίπτωση ο Ούγκο Τσάβες κατάφερε να κλέψει τη δημοσιότητα από τον βασικό του πολιτικό αντίπαλο Ενρίκε Καπρίλες, τον νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης και να στρέψει όλη την προεκλογική εκσταρεία γύρω από την κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ