Έσπασε τα κοντέρ το Χρέος - Πάνω από το 170% του ΑΕΠ! - iefimerida.gr

Έσπασε τα κοντέρ το Χρέος - Πάνω από το 170% του ΑΕΠ!

Το Χρέος έσπασε τα κοντέρ  - Πάνω από το 170% του ΑΕΠ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πέρα από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέβασε στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, ενώ η πρόβλεψη του Προϋπολογισμού ήταν ότι το Χρέος θα φτάσει στα 364,6 δισ. ευρώ δηλαδή στο 167,4% του ΑΕΠ, τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν ότι εκτινάχθηκε στα 367,9 δισ. ευρώ κι αν συνυπολογίσει κανείς και τη βαθύτερη των προβλέψεων ύφεση, αυτό σημαίνει ότι το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης έσπασε το φράγμα του 170% του ΑΕΠ!

Ωστόσο, πέρα από την εκτίναξη του Χρέους, αίσθηση προκαλεί και η εντυπωσιακή μείωση της μέσης υπολειπομένης φυσικής διάρκειας του στα 6,30 έτη, όπως επίσης ότι η μέση σταθμική διάρκεια του νέου δανεισμού το 2011 «προσγειώθηκε» στα 2,36 έτη από 5,66 που ήταν στην αρχή της κρίσης το 2009 κι από τα 13,25 έτη το 2007.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ