Τώρα διαψεύδει ο Φίλιπ Ρέσλερ την διάψευση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη - iefimerida.gr

Τώρα διαψεύδει ο Φίλιπ Ρέσλερ την διάψευση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Τώρα διαψεύδει ο Φίλιπ Ρέσλερ την διάψευση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ. Σήμερα ήταν η σειρά του Γερμανού υπουργού να διαψεύσει τον υπουργό Ανάπτυξης.

Ο κ.Ρέσλερ διέψευσε τη διάψευση του κ.Χρυσοχοίδη ότι δεν έχουν κάνει ποτέ μεταξύ τους συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Γνωρίζω σχετικά καλά τον Χρυσοχοίδη» είπε σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. «Μιλήσαμε για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια συνομιλίας μας στο περιθώριο μιας διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταγωνιστικότητα, για την οποία δεν κρατήθηκε φυσικά πρωτόκολλο. Κατά τις επισκέψεις του στο Βερολίνο αναφερθήκαμε επίσης αναλυτικά αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη δική μου επίσκεψη στην Αθήνα, όπου κατά τις συναντήσεις των επιχειρηματιών η ανταγωνιστικότητα ήταν το μόνο προς συζήτηση θέμα».

Ορισμένοι από τους παριστάμενους δημοσιογράφους, που τον είχαν συνοδεύσει τότε στην ελληνική πρωτεύουσα, επιδοκίμασαν κουνώντας το κεφάλι τις δηλώσεις του. Ο ίδιος, πρόσθεσε, επιμένει στην άποψή του και ότι θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα με την ελληνική πλευρά στην πρώτη δυνατή ευκαιρία.

Ο καυγάς μεταξύ των δυο υπουργών άρχισε την Τετάρτη, όταν ο κ.Ρόσλερ, μιλώντας σε αποκριάτικη εκδήλωσης του κόμματός του στο Ντιγκόλφινγκ, ισχυρίστηκε, ότι ο κ.Χρυσοχοίδης του υποσχέθηκε δυο φορές σε ισάριθμες συναντήσεις τους ότι θα προχωρήσει στην προώθηση μέτρων αύξησης της ανταγωνιστικότητας «εντός δυο εβδομάδων» - χωρίς όμως να κάνει τίποτα γι αυτό.

Η μοναδική πρόοδος που σημειώθηκε αργότερα στο θέμα, πρόσθεσε, συνίσταται, στο ότι κατά την τρίτη συνάντησή τους, ο έλληνας ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα προώθησης θα ληφθούν «εντός μιας εβδομάδας».

Με τη σειρά του, ο κ.Χρυσοχοίδης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ.Ρόσλερ τη νύχτα της Τετάρτης μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «Mega».

Kύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης πάντως αποδίδουν τα λεγόμενα του Φίλιπ Ρέσλερ στα Γερμανικά «κούλουμα» αλλά και στον δημοσκοπικό «κατήφορο» του κόμματος του αντικαγκελάριου λέγοντας χαρακτηριστικά:

-Χθές, 22 Φεβρουαρίου, ήταν για τους Γερμανούς τα Κούλουμα - Ασερμιτβοχ. Παραδοσιακά αυτή την μέρα στη Βαυαρία μαζεύονται οι επικεφαλής των κομμάτων και έχουν για μια μέρα την άδεια να λαϊκίζουν. Ο καθένας τους κυριολεκτικά λέει το «κοντό και το μακρύ» του. Δεν δίνει ουδείς ιδιαίτερο βάρος σ' αυτά τα show off.

-Στο κόμμα των Φιλελευθέρων υπάρχει από την πλευρά του βουλευτή Scheffler και της ομάδας του σοβαρή αντίσταση στα πακέτα στήριξης για την Ελλάδα. φυσικά όμως δεν πρόκειται για πλήρη άρνηση βοήθειας αλλά για έντονη κριτική στην έλλειψη του αναπτυξιακού τομέα στο όλο πρόγραμμα. Ο Ρέσλερ, αδύναμος και χωρίς ουσιαστική βάση στο κόμμα, περπατάει σε τεντωμένο σχοινί. Αφ' ενός μεν προσπαθεί να κρατάει εσωκομματικές ισορροπίες, αφ΄ ετέρου να μείνει στην κυβέρνηση. Πρόσφατα κατάφερε να «σπρώξει» τον Γκάουκ, έναν ανατολικογερμανικό πάστορα, που ήταν υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατικών και των Πρασίνων, στην πρώτη θέση για την κούρσα διαδοχής του παραιτηθέντος Γερμανού Προέδρου Βούλφ. Έτσι, κατάφερε να ποντάρει ενάντια στις επιλογές της κυρίας Μέρκελ. Με λίγα λόγια, το κόμμα του 1,5 % κάνει αυτές τις μέρες επαναστατική γυμναστική.

-Χθές αναγκάστηκε ο Ρέσλερ να ανακοινώσει μια αποτυχία του δικού του υπουργείου. Πρόκειται για περικοπή 30 % των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά. Πάση θυσία πρέπει να δείξει τώρα ηγετικό προφίλ και να σπρώξει τόσο την κοινή γνώμη όσο και την ευθύνη της αποτυχίας αλλού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ