ΔΝΤ: Θα δώσουμε χώρο και χρόνο στην Ελλάδα να αναπνεύσει - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Θα δώσουμε χώρο και χρόνο στην Ελλάδα να αναπνεύσει

ΔΝΤ: Θα δώσουμε χώρο και χρόνο στην Ελλάδα να αναπνεύσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκαετή χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και όχι πενταετή προβλέπει ο νέος εκτεταμένος μηχανισμός στήριξης της χώρας γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράϊς.

Αυτό γίνεται όπως υποστήριξε ο κ. Ράίς προκειμένου η χώρα να έχει χρόνο για να ανακτήσει την δυναμική της και πρόσθεσε «θα δώσουμε στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει και χρόνο για να ανακτήσει την δυναμική της».

Η δέσμευση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη των εταίρων ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα μέχρι να μπορεί να ξαναβγεί με ασφάλεια στις αγορές. Ο Ράις επανέλαβε ότι η συνεισφορά του ΔΝΤ στο νέο δάνειο θα αποφασισθεί το Μάρτιο, και επανέλαβε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πιστή εφαρμογή του νέου προγράμματος.

«Η τρέχουσα πρόβλεψή μας είναι ότι η ύφεση θα παρέλθει μέσα στο επόμενο έτος και στη συνέχεια η Ελλάδα θα επιστρέψει σε μία τροχιά ανάπτυξης. Όχι σε κάποια εντυπωσιακή τροχιά ανάπτυξης, αλλά ρεαλιστική», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ