To Λονδίνο απειλεί με κυρώσεις το συριακό καθεστώς - iefimerida.gr

To Λονδίνο απειλεί με κυρώσεις το συριακό καθεστώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κυρώσεις απείλησε το συριακό καθεστώς η Βρετανία, την ώρα που νέα αντικαθεστωτική διαδήλωση ήταν σε εξέλιξη στην πόλη Μπανιάς.

«Ο λαός επιθυμεί την ανατροπή του καθεστώτος» φώναζαν οι διαδηλωτές ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονταν προετοιμαζόμενες για μια πιθανή επίθεση στην παραλιακή αυτή πόλη, όπως ανέφερε ακτιβιστής που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Την ίδια ώρα, στο προάστιο της Δαμασκού Ντούμα πάνω από 2.000 αστυνομικοί, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, πραγματοποιούσαν περιπολίες.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι στην περιοχή υπήρχαν αρκετά φορτηγά που μετέφεραν βαρύ οπλισμό.

Στο διπλωματικό πεδίο, το Λονδίνο προειδοποίησε ότι θα συνεργαστεί με άλλες χώρες προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στη συριακή ηγεσία αν η κυβέρνηση συνεχίσει τη χρήση βίας για την καταστολή των διαδηλώσεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Ανέφερε ακόμη πως η Βρετανία είναι έτοιμη να απομακρύνει από τη Συρία Βρετανούς υπηκόους.

Νωρίτερα, η συριακή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sawasiah κατήγγειλε ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 400 πολίτες κατά την εκστρατεία τους για την καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων που γίνονται εδώ και ένα μήνα στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ